2010-08-31 13:19:00• hírek • Póti Orsolya

Bennük van az X-Faktor

A helyi Karaoke Maratonos sikerek után két szatmári fiatal is indult az RTL Klub új tehetségkutatója, az X-Faktor válogatásain. Surányi Botond (21) és barátnője, Németh Henrietta (20) együtt döntötték el, hogy beneveznek az X-Faktorba. Már többször is visszahívták őket, most pedig várják, hogy hogyan zajlik tovább a válogatás.

Botond az interneten figyelt fel arra, hogy startol a tehetségkutató, az X-Faktor, és barátnőjével, Német Henriettával úgy döntöttek, hogy ők is indulnak a válogatáson. Márciusban került sor az első castingre, melyre több ezren jelentkeztek. A benevezők az első válogatásokon az RTL Klubos sztárok, illetve kamerák előtt énekeltek, akik pedig továbbjutottak, a zsűri előtt is megmutathatták tehetségüket. A zsűri tagok, illetve az X-Faktor szervezők időközben sokat segítettek a versenyzőknek: elmondták, hogy kihez melyik stílus áll közelebb.

A szatmári fiatalok elmondhatják magukról, hogy ők is a zsűri elé kerültek, és felléphettek a Budapesti Thália Színház színpadán. Hétvégén a televízióban is leadott X-Faktor adásban láthatták Botondot és Henriettát. A fiatalok egyáltalán nem bánták meg, hogy beiratkoztak a tehetségkutatóra, hiszen rengeteg új tapasztalattal gazdagodtak. Eddig több alkalommal is visszahívták őket a válogatásokra, most pedig várják, hogy mi fog történni ezután...

Botondot már gyerekkorától elkíséri a zene és ennek szeretete: öt éves korától zongorázik, ötödik osztályos korától pedig a Szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Iskolában klarinétozni tanult. Két évvel ezelőtt kapta meg első gitárját, és a gitározással együtt elkezdett énekelni is. A Nagyváradon zenepedagógiát tanuló fiatal a közönségnek először a Szatmár.ro által megszervezett tavalyi Karaoke Maratonon mutatta meg magát, és a nagyszerű szerepléséért cserébe hazavihette a fődíjat: a Musikhaus Attila hangszerkereskedés által felajánlott vásárlási utalványt, illetve a Művészeti Iskola dalrögzítésre lehetőséget adó különdíját is elnyerte.



Botondot már gyerekkorától kezdve elkíséri a zene


Németh Henrietta hét éves korától hegedül, és már részt vett több karaoke maratonon, és énekversenyen. Komolyabban ő is két-három éve foglalkozik az énekléssel.

Az eddigi néhány hónapos részvétel és a tévészereplés komoly népszerűséget hozott számukra; esténként több e-mailre válaszolnak, és szívesen fogadják úgy a pozitív, mint a negatív kritikákat. Videóikat a Youtube oldalán már több ezren látták, a közösségi oldalakon pedig sorra jelentkeznek ismerősnek a rajongók.

„A válogatások alatt nagyon sok új emberrel ismerkedtünk meg, és új barátokra is szert tettünk. Voltak olyanok is, akik megkérdezték, hogy szeretnék-e velük közös produkciót, és ez igazán jól esett" - mondta el Botond.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: