2008-04-07 18:41:43• hírek • István Löchli

Nőtt a tűzesetek száma

 A legtöbb megyebeli település nem rendelkezik önkéntes tűzoltó csoporttal.

A legtöbb megyebeli település nem rendelkezik önkéntes tűzoltó csoporttal, minek következtében a kisebb tűzesetekben sem tudnak kellőképpen eljárni – panaszolta Gheorghe Stramb, a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője a hétfői napon tartott sajtótájékoztatón.

Az idei esztendőben Stramb elmondása szerint 13 százalékkal nőtt a tűzesetek száma. A vidéki települések nagy része nem rendelkezik önkéntes katasztrófavédelmi csoporttal, ezért itt a kár értéke is nagyobb. A törvény ugyan megköveteli ezek létesítését, sőt, büntetésben is részesülhetnek az előírásokat be nem tartó települések, de  a szűk költségvetés, illetve helyenként a vízvezeték hiánya nem teszi ezt lehetővé. Sajnálatos ténynek nevezte, hogy esetenként útlezárások is nehezítik a munkájukat, mivel nem informálják őket arról, hogy éppen hol vannak az útkorlátozások.

Annak érdekében, hogy a sürgősségi eseteket megfelelőképpen tudják kezelni, egy modern figyelőközpontot fognak létrehozni, valamint most kezdték meg 17 alkalmazott különleges kiképzését. Emellett még három új mentőautó is segíti majd a munkájukat. A beruházás egy részét a megyei tanács finanszírozta, de egy nagyobb összegeket az államtól is kaptak. 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: