2016-12-06 09:29:43• hírek • MTI/Reuters

Benfica-Napoli rangadó a továbbjutásért

Az A, a C és a D jelű négyesben már eldőltek a legfontosabb kérdések, így a keddi játéknap legérdekesebb összecsapásának a Napoli lisszaboni vendégjátéka ígérkezik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportszakaszának utolsó körében.

Az előző fordulókban mindkét együttes elszalasztotta a lehetőséget, hogy bebiztosítsa továbbjutását, így a mostani meccsük ki-ki mérkőzésnek tekinthető, mivel a tőlük egy pont lemaradással harmadik Besiktas, amely Kijevbe látogat, jó eséllyel megszerzi majd az első két hely valamelyikét.

A nápolyiak megnyerték első két BL-találkozójukat, ezek közül az egyiken 4-2-re bizonyultak jobbnak aktuális riválisuknál, a folytatásban azonban egy váratlan hazai vereség és két döntetlen következett. A Benfica ezzel szemben rossz kezdés után magára talált, s ha az előző fordulóban nem herdálja el háromgólos előnyét a Besiktas otthonában, már páholyban érezhetné magát.

A portugáloknak most mindenképpen győzniük kell, hogy ne kelljen a Dinamo Kijev-Besiktas mérkőzés eredményére figyelniük, míg a Napolinak már a döntetlen is elég az "üdvösséghez". Ha a törökök kikapnak Ukrajnában, az olaszok és a portugálok is továbblépnek, függetlenül attól, mit játszanak egymással.

Az A csoportban az Arsenal és a PSG a csoportelsőségéért, a Basel és a Ludogorec pedig az Európa Liga-folytatást garantáló harmadik helyért küzd a zárófordulóban, míg a D jelű kvartettben a PSV Eindhoven megpróbálhatja elvenni a harmadik pozíciót az orosz Rosztovtól. A C csoportban már kialakult a végső sorrend, így az FC Barcelona-Borussia Mönchengladbach és a Manchester City-Celtic Glasgow mérkőzésnek sem lesz tétje.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló (az uefa.com alapján):
A csoport:
----------
FC Basel (svájci)-Arsenal (angol) 21.45
Paris Saint-Germain (francia)-Ludogorec (bolgár) 21.45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Arsenal 11 pont (14-5), 2. (és továbbjutott) PSG 11 (11-5), 3. Basel 2 (2-8), 4. Ludogorec 2 (4-13)

B csoport:
----------
Dinamo Kijev (ukrán)-Besiktas (török) 21.45
Benfica (portugál)-SSC Napoli (olasz) 21.45
Az állás: 1. Napoli 8 pont (9-7), 2. Benfica 8 (9-8), 3. Besiktas 7, 4. Dinamo Kijev 2

C csoport:
----------
FC Barcelona (spanyol)-Borussia Mönchengladbach (német) 21.45
Manchester City (angol)-Celtic Glasgow (skót) 21.45
Az állás: 1. (és továbbjutott) FC Barcelona 12 pont, 2. (és továbbjutott) Manchester City 8, 3. Mönchengladbach 5, 4. Celtic Glasgow 2

D csoport:
----------
Bayern München (német)-Atlético Madrid (spanyol) 21.45
PSV Eindhoven (holland)-Rosztov (orosz) 21.45  
Az állás: 1. (és továbbjutott) Atlético Madrid 15 pont, 2. (és továbbjutott) Bayern München 9, 3. Rosztov 4, 4. PSV Eindhoven 1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: