2019-08-23 17:23:09• hírek • Nagy Tímea

Benépesült a Kossuth-kert: újdonságok a PMN tradicionális helyszínén

Péntek délután mi eshetne jobban, mint a könnyed humoros, zenés kikapcsolódás a Kossuth-kert árnyas fái alatt, főleg, ha a 18 éves hagyománnyal büszkélkedő fesztiválhelyszín számtalan újdonsággal is meglepi a látogatókat.

A Partiumi Mesterségek Utcájában már kora délutántól várták a nézelődőket. A hagyományőrző kézművesek készséggel válaszoltak a a kérdésekre, melyekből szerencsére nem volt hiány. A kiállítás alkalmával fontos hangsúlyt helyeztek arra, hogy az érdeklődők személyesen a szakembertől tudhassák meg, a portéka hogyan és miből készül. Ráadásként, több manufaktúra helyben is tart bemutatót, ekképp némely, manapság eltűnő félben levő szakmával testközelből is megismerkedhetnek a gyermekek és a felnőttek. Így lett teljesen autentikus az idei kiállítás és vásár. 

Két órától, a játszótér mellett felállított asztaloknál csaptak össze a 10-14 éves korosztály ifjú stratégái. Idén ez is újdonságnak számít, hisz eddig két korosztályra osztották a mezőnyt, idén ez háromra növekedett, de ezzel a versenyben sokkal kiegyenlítettebbé vált a sportolói mezőny. A pénteki gyermekek ügyesen helyt álltak, és tanúbizonyságot adtak átlagon felüli tehetségükről és logikai érzékükről egyaránt. 



A délután előrehaladtával, ahogy egy kicsit kellemesebb lett az idő, Kossuth-kert szerte mindenhol gyülekeztek a "PMN-ezők". A játszóteret, a tópartot, a szigetet birtokba vették a kisebbek, a nagyobbak a Borudvar és a sörsátrak felé vették az irányt. Senki nem számított például arra sem, hogy a Borudvarba beköltözik Zsuzsi, a mozdony, avagy az udvar költözik a gőzös közvetlen szomszédságába. Minden esetre, a szervezőknek sikerült ámulatba ejteni a gyöngyöző nedűre vágyó látogatókat, hiszen a terület megválasztása mellett az enteriőr is megújult. 
 
A szokásostól eltérően, nem sima sörös padokat, hanem magyaros borozót idéző, támlás, karfás padokat és terítővel, friss virággal díszített asztalokat helyeztek ki idén a pincészetek faházainak ölében. Az emberek PMN-es, hazavihető vagy visszaváltható üvegpoharakkal a kézben sétálták körbe a házacskákat és mosollyal, kellemes elégedettséggel az arcukon kóstolták a környékbeli borászatok kínálatát.

Hat órától, ugyanitt, a Joy színpadon fogtak mintegy négy órás humormaratonjukba a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai. A nézőtér szempillantás alatt megtelt, s az első csattanótól kezdve, tapssal vegyes nevetéstől lett hangos a nézőtér. A srácok közel este 10 óráig fakasztják hahotára a nagyérdeműt. Ember legyen a talpán, akinek a rekeszizma kihúzza odáig.


 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: