2013-09-11 15:33:38• hírek • mobilarena.hu

Bemutatták az olcsó iPhone-t

Az 5C egy olcsóbb iPhone 5, az 5S pedig annak továbbfejlesztése; jobb processzor, ujjlenyomat-olvasó.

Hatalmas várakozás után az Apple végül lerántotta a leplet két újdonságáról, az iPhone 5C-ről és 5S-ről. Az elnevezések kicsit megkavarhatják a közönséget, hiszen a két friss eszközzel tulajdonképpen már három iPhone 5-ös is piacon lesz, melyek közül a betűjellel nem megtoldott modell jelenti az alapgépet, a C annak olcsóbb, az S pedig fejlettebb változatát.

Az újdonságokról azok bejelentése előtt már rengeteg információ kiszivárgott az internetre, többek között képek is, ám az okostelefonok nem pontosan úgy néznek ki, ahogy azt előzetesen várni lehetett. Ettől függetlenül érezni némi hibát az Apple gépezetében, ha ugyanis nem szándékos volt a kiszivárogtatás, akkor kijelenthetjük, hogy a vállalat már nem tudja olyan szinten őrizni titkait, mint Steve Jobs idejében tette. Persze a dologhoz az is hozzátartozik, hogy az iPhone-ok minden innovációjuk és kiválóságuk ellenére ma már nem azt a szerepet töltik be, amit 2-3 éve betöltöttek.

Nem beszélhetünk arról, hogy az Apple egyértelműen vezetné a piacot, hiszen az Android rendszer fejlődésével már a konkurens gyártók is le tudnak tenni olyan megoldásokat, melyekkel a cupertinoi cég nem rendelkezik. Ráadásul az iOS részesedése az okostelefonok piacán egyre kisebb, ami nyilván nem azt jelenti, hogy egyre kevesebb iPhone-t adnak el, csak mag a piac egyre nagyobb. Valószínűleg így történhetett meg, hogy a cég egy olcsóbbnak szánt és valahol efféle módon is kommunikált okostelefonnal (sőt: termékkel) lép piacra. Sokak szerint a 2011. októberében elhunyt egykori vezető, Steve Jobs nem hagyta volna, hogy ilyesmit meglépjen a cég, de ettől függetlenül tény, hogy a dologra van ésszerű magyarázat. Meg persze az "olcsó iPhone" sem lesz épp olcsó.

A cikk folytatása a mobilarena.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: