2008-02-21 18:33:02• hírek • István Löchli

A világ legvékonyabb laptopja

 MacBook Air néven az Apple bemutatta a legmobilabb számítógépet.

Az Apple bemutatta a világ legvékonyabb mobil számítógépét MacBook Air néven, mely legvékonyabb részein kevesebb mint 1/2 centiméter csupán, de összecsukva a legvastagabb pontján is alig 2 centiméter.

A MacBook Air ragyogó, 13,3"-es LED háttérvilágítású képernyőt tartalmaz, mely kis fogyasztásával hozzájárul a hosszú mobil üzemidőhöz. A kényelmesen nagy ujjkövető képes kétujjas mozdulatokat felismerni a képernyő-tartalom elmozgatásának, forgatásának, átméretezésének vezérléséhez. A MacBook Air kecses alumínium háza ezen felül teljes méretű, alulról megvilágított ergonomikus billentyűzetet is tartalmaz. A beépített fényérzékelők önműködően szabályozzák a képernyő és a billentyűzet megvilágításának fényerejét a környezeti fényviszonyoknak megfelelően.

A készülék akár ötórás mobil üzemidőt is elérhetővé tesz valamint Airport Extreme 802.11n Wi-Fi illesztőt tartalmaz, melynek sebessége ötszöröse, hatótávolsága kétszerese a tipikus 802.11g megoldásoknak. Még a továbbfejlesztett Migration Assistant is vezeték-néküli kapcsolaton keresztül veszi át a programjait és adatait régebbi Mac gépéről. A külön megvásárolható MacBook Air SuperDrive CD-RW/DVD-R meghajtó az USB 2.0 kapun keresztül kapcsolódik és saját tápegység nélkül üzemel. A külső meghajtó hiányában a MacBook Air a mellékelt szoftverrel képes másik Mac vagy PC optikai meghajtóját használni szoftverek telepítéséhez.

A MacBook Air kiemelkedő teljesítményét 1,6 vagy 1,8 GHz-es Intel Core 2 Duo processzor biztosítja, 4 MB L2 gyorsítótárral, alapkiépítésben 2 GB RAM tárral, 80 GB-os merevlemezzel. A választható 64 GB-os, mozgó alkatrész nélküli merevlemez nagyobb megbízhatóságot és kisebb fogyasztást tesz lehetővé. Minden MacBook Air ultramobil számítógép tartalmaz micro-DVI kaput is, melynek segítségével a megfelelő adapterekkel akár 20 vagy 23"-es Apple Cinema Display képernyőkhöz vagy más DVI, VGA, Kompozit vagy S-video megjelenítőhöz csatlakoztatható. A MacBook Air ezen kívül USB 2.0 kaput tartalmaz a perifériák illesztéséhez, valamint fejhallgató csatlakozót és az Apple bevált MagSafe mágneses tápegység-csatlakozóját.

Minden késyülék előre telepítve tartalmazza az Apple díjnyertes multimédia szoftverének legújabb változatát, az iLife '08 csomagot, mely az iPhoto legújabb változata mellett teljesen újraírt iMovie programot és páratlan Mac integrációt kínál. A MacBook Air lelkét a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.5 „Leopard” változata adja, mely a világ legfejlettebb operációs rendszerének immár hatodik kiadása.

Az új MacBook Air jól példázza az Apple elkötelezettségét a környezeti terhelés csökkentése iránt is: váza és borítása újrahasznosítható Alumíniumból készül, LCD képernyője nem tartalmaz higanyt és arzént, valamint elektronikus alkatrészei sem tartalmaznak brómozott gyulladásgátló anyagokat és PVC-t. Minden Mac számítógép közül a MacBook Air veszi fel a legkisebb elektromos teljesítményt és az amúgy 100 %-ban újrahasznosított anyagokból készült csomagolása is a legkisebb.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: