2012-01-25 18:24:13• hírek • Kocsis Zoltán

Bemutatták az első autót: idén a Caterham a leggyorsabb

A 2012-es Forma1-szezon megkezdődött: szerdán bemutatták az első versenyautót. Az idén a Caterham volt a leggyorsabb, olyannyira, hogy saját magát is megelőzte.

Történt ugyanis, hogy a tavaly még Lotus néven futó istálló csak csütörtökön szerette volna bemutatni új autóját. A brit F1 Racing magazin azonban megszellőztette az autóról készült fotókat.

Noha a magazin csak csütörtökön jelenik meg az újságosoknál, de a brit posta már szerdán kiviszi az előfizetőknek. Ezért az istálló vezetői úgy döntöttek, Twitteren közzéteszik az első hivatalos fotót. Erről kiderül, hogy, az új szabályoknak megfelelően, az autó orra lejjebb van, mint a tavalyi modelleknek.

A Caterham CT01 fantázianevű autóit Renault motor hajtja és a Red Bull szállítja a kapcsolószekrényt és a KERS-t. A kormánykeréknél idén is a finn Heikki Kovalainen és az olasz Jarno Trulli ül majd. A vezetőség arról ábrándozik, hogy idén sikerül egy-két kiugró eredményt elérniük. Ebben komoly segítségükre lehet John Iley, aki korábban a McLaren aerodinamikai vezetője volt.

A Caterham részt vesz az első kollektív teszteken, amik február 7-én kezdődnek Jerezben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: