2012-05-01 08:13:36• hírek • MTI

Kelemen: az RMDSZ egyik párt felé sincs elkötelezve

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ellenzéki pártként, önállóan kíván politizálni a következőkben - jelentette ki a szövetség területi elnökeivel folytatott hétfői konzultáció után Kelemen Hunor elnök.

"A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek nincsen semmiféle elkötelezettsége egyetlen politikai, parlamenti párt felé sem, a koalíció gyakorlatilag megszűnt, ezért a parlamenti választásokig semmiféle olyan szövetségre nem készülünk, amely a mozgásterünket leszűkítené" - jelentette ki Kolozsváron Kelemen. Hozzátette, az RMDSZ továbbra is az önálló, erdélyi magyar politizálás útját követi, és a politikai döntések meghozatalakor a magyar közösség érdekeit tartja szem előtt.

Kelemen Hunor elmondta: a területi szervezetek elnökeivel közös álláspontot alakítottak ki arról, hogy az Ungureanu-kormányt megbuktató bizalmatlansági indítvány után ellenzékbe került a szövetség, és az ellenzéki politizálás minden eszközét fel kívánja használni az erdélyi magyar közösség érdekei védelmében.

Az RMDSZ elnöke hozzátette, a szövetség elveket követett akkor is, amikor partnereivel a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyében kormányhatározatot fogadott el, és kitartott a koalíciós partnerek mellett, akik nehéz helyzetben vállalták a MOGYE keretében magyar-angol kart létrehozó kormányhatározat elfogadását. "Csak értetlenséggel tudjuk figyelni azokat az erdélyi magyar pártokat, akik ezt az álláspontot bírálják, és örvendenek, hogy a szocialisták megbuktattak egy néppárti kormányt a MOGYE miatt" - hangsúlyozta az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor elismételte, az RMDSZ támogatja az előrehozott parlamenti választások megtartását. Hozzátette, az elhúzódó politikai válság nem válna az ország, az állampolgárok hasznára.

A szövetség területi elnökeivel konzultált hétfőn Kelemen Hunor

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: