2016-08-13 16:18:51• hírek • Kocsis Zoltán

Hajrában kapott büntetővel kapott ki az Olimpia

A rendkívül instabil helyzetben lévő Resicabánya elleni hazai 5-0-s győzelmet követően szezonbeli első idegenbeli meccsén Mioveniben elszenvedte szezonbeli első vereségét az Olimpia labdarúgócsapata a román második osztály második fordulójában. A találkozó egyetlen gólját Cosmin Nastasie szerezte a 86. percben - tizenegyesből.

A találkozó nem hozott sok ordító ziccert, az első félidőben a csapatok elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak - a szatmáriak közül leginkább Raul Krausz. A legveszélyesebb próbálkozás azonban Eduard Florescu nevéhez kötődik, ám Iulian Anca-Trip bravúrosan védeni tudott. Az első félidő krónikájához még a mioveni őskövületének számító brazil Ayza lehetősége tartozik, ám a labda kapu fölé szállt.

A második félidőben ennél is kevesebbet jegyeztek fel a krónikások, Ionut Radescu fejese is elkerülte a kaput.

A 86. percben aztán az Olimpiában ezen a meccsen bemutatkozó Ciprian Durus a bíró szerint szabálytalankodott a vendégek tizenhatosán belül Ayzával szemben, a megítélt büntetőt Nastasie magabiztosan értékesítette, a Mioveni pedig nyert.

„A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott. Volt két jó kontránk, amiket a hazaiak csak szabálytalanságok árán tudtak megállítani. A második félidőben az idő teltével a hazaiak egyre inkább a beívelésekben bíztak, na meg a bíróban, hiszen sorra követelték a tizenegyeseket. Egyet aztán kaptak is a végén, ezzel megnyerve a meccset", foglalta össze a meccs képét Karda Attila, az Olimpia csapatmenedzsere. „Borzasztó melegben a fiúk sokat futottak, nagyot küzdöttek, a hozzáállásukért dicséret illeti őket. A Mioveni egyéni képességek terén jobb, ehhez kétség sem vér, de a srácok állták a sarat. Igazi nulla-nullás meccs lett volna, ha a bíró nem eszi meg Ayza esését. Ismét bebizonyosodott azonban, hogy szükség van egy-két olyan játékosra, aki támadásban váratlant képes húzni", tette hozzá.

„Remek játékosokból álló csapattal és élvonalbeli körülményekkel találkoztunk. Igyekeztünk szervezetten, agresszívan játszani és kontrákkal veszélyeztetni. Összességében megvalósult a pályán, amit kértem, ezt bizonyítja, hogy a Mioveni-nek nem volt egyetlen kapura lövése sem a 11-esig. Gratuláció illeti a fiúkat, a stábom tagjait, de hétfőtől elfelejtjük ezt a meccset és kizárólag a Brassó ellenire koncentrálunk", nyilatkozta Bogdan Andone vezetőedző.

A következő fordulóban az Olimpia a Brassót fogadja.

II. forduló:
Mioveni - Olimpia 1-0
gól:
Nastasie (86., 11-es)
Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - Durus, Fl. Muresan, Heil, Iuhas - Onicas (86. Takács), Krausz - V. Pop (61. Villand), D. Lukács (58., Bura), D. Muntean - Faur

További eredmények:
Ramnicu Valcea - ASU Politehnica Temesvár 0-0
Academica Clinceni - Balotesti 1-0
gól: Negut (16.)

Foresta Suceava - Arad 0-2
gólok: Man (17.), Tabarcea (88.)

Braila - Tatrang 2-0
gólok: Rosu (36.), Musca (80., 11-es)

Resicabánya - Calarasi 0-4
gólok: Licu (5.), Ciocalteu (18.), Kanda (27., 83.)

Pankota - Sepsiszentgyörgy 0-7
gólok: Damian (10.), Hadnagy (37., 58., 78., 11-es), Huiban (54.), Ene (63.)

Nagyváradi Luceafarul - Afumati 1-0
gól: Arnautu (70.)

Brassó - Bukaresti Juventus - vasárnap

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: