2016-08-18 18:29:57• hírek • Kocsis Zoltán

Bemutatták az Olimpia új igazolását

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be Karda Attila csapatmenedzser és Bogdan Andone vezetőedző az Olimpia legújabb igazolását, Silviu Pana-t. Ezzel együtt a keret még korántsem teljes - még úgy sem, hogy két korábbi futballista visszatérése is valószínűnek tűnik.

„Azért jöttem Szatmárra, mert Bogdan Andone és Karda Attila éreztette velem, tényleg akarnak engem. Remélem, tudok segíteni a csapatnak, hogy elérjük céljainkat", jelentette ki meglehetősen szűkszavúan és sablonosan Pana.

A 24 éves középpályás az élvonalban szereplő Conordia Chiajnától érkezett, míg korábban megfordult a Navodari, a Viitorul és a Brassó csapataiban is. Az élvonalban 81 meccsen lépett pályára, ezeken hat gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki.

Az érdekesebb dolgok azonban ezt követően kerültek terítékre. Karda elmondta, továbbra is szükség van 2-3 játékosra, elsősorban a védelem közepén illetve a csatársorban. Néhány fiatalt kölcsönadna azonban a klub a harmadik osztályba - Pusztadarócra vagy Zilahra. Ezek közé tartozik Laurentiu Moldovan illetve a ciprusi Emiliosz Panajotu. „Ügyes játékos, van benne fantázai, de nem győzött meg teljesen. Ha neki megfelel, kölcsönadjuk télig, addig megmutathatja, mire is képes", mondta a menedzser.

Karda szót ejtett a klub nem túl rózsás anyagi helyzetéről is. „Tárgyaltunk a polgármesteri hivatallal, jövő héten több korábbi szponzorral is találkozom. Ígéret van, konkrétum viszont egyelőre kevés", fogalmazott.

Nem ment el szó nélkül a tévéközvetítési jogdíjak mellett sem. „Mi bizony számítottunk a beígért 45-50.000 euróra. Ehelyett várhatóan alig 15.000 euró körüli összeget kapunk majd. Ez kb. két utazás költsége. Nincs mit tennünk azonban, el kell fogadnunk a feltételeket, tekintve, hogy a szövetség egyetlen ajánlatot kapott csak. Nekünk minden apró összeg jól jön", jelentette ki Karda.

Bogdan Andone a Brassó elleni péntek délutáni (18.00 órakor csendül majd fel a kezdő sípszó) bajnoki kapcsán elmondta: nem örül ennek az időpontnak. „Elkerüljük ugyan a kánikulai meleget, de a játékosok bioritmusa teljesen felborul. Nem ehhez az időszakhoz vannak szokva".

Andone tapasztalt, szervezett, pragmatikus csapatnak nevezte az idei mindkét meccsét megnyerő Brassót. „Szervezett, agresszív, tudatos játékot szeretnék látni a csapatomtól és ki kell használnunk a brassóiak gyenge pontjait", hangsúlyozta. Elismerte ugyanakkor: „távol áll a csapat attól, amit látni szeretnék, sok munka vár még ránk".

A csapattal edz a keret két korábbi tagja, Daniel Feier és Horia Bigiu. Andone róluk is elmondta véleményét. „Ha Feier ott lett volna velünk Mioveniben, biztosan becserélem az utolsó 10-15 percre, amikor szükségem lett volna egy friss csatárra, aki képes megtartani a labdákat. Jelenleg egyetlen csatárunk van, Bogdan Faur, de ő sem tipikus 9-es. Feiernek 2-3 hétre szüksége lesz, amíg fizikailag utoléri a többieket. Bigiu tehetséges srác, aki hétfőtől készül majd együtt velünk", árulta el Andone.

Az Olimpiával kapcsolatos információ továbbá, hogy immár kaphatóak a csapat új sáljai. A kicsi 15 lejbe, a nagy 30 lejbe kerül, a kettő együtt pedig 40 lejbe. A klub Facebook-oldalán pedig játékot hirdettek a szurkolók számára, amelyen 10 bérletet lehet nyerni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: