2011-03-02 15:14:52• hírek • Póti Orsolya

Bemutatták a mobilis csapatot

Sajtótájékoztató keretében megtudtuk mit tervez a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság egy, a tavalyi év márciusában elindult projekt keretén belül. A jelenlevőket Bartos Bertalan, az intézmény új igazgatója köszöntötte.

A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság március 2-án sajtótájékoztató keretében ismertette a helyi sajtó képviselőit „A romániai helyi hatóságok kapacitásának növelése a családban élő fogyatékos gyermekek támogatására" elnevezésű projekt keretében elindított tevékenységről, a mobilis csapatról. A rendezvényen jelen voltak a munkaügyi, családügyi és szociális védelmi minisztérium képviselői is.

A sajtótájékoztatót Bartos Bertalan, a gyermekvédelmi hivatal új igazgatója nyitotta meg, ismertetve a tavalyi év márciusában indított projekt sikerét, illetve az újonnan elindított tevékenység fontos szerepét.  Az igazgató után Cuculas Cristian az igazgatóság egyik munkatársa mutatta be a fent említett - 2010 márciusa és 2011 áprilisa között zajló - projektet, melynek összköltsége 2.919.0512 euró. A projektet az Európai Gazdasági Térség Finanszírozási Mechanizmusa finanszírozza.

Cuculas kifejtette: a projekt keretén belül növelniük kellett a rendelkezésre álló rehabilitációs szolgáltatások színvonalát. Mindemellett új szolgáltatásokat fejlesztettek ki annak érdekében, hogy megelőzzék a gyermekek szüleiktől való elválasztását, illetve a szülői készség fejlesztésében is segítettek. A projekt célja elsősorban az, hogy minél jobban elősegítsék a fogyatékossággal élő gyermekek társadalomba való beilleszkedését, valamint olyan mobilis csapatok kialakítását tűzték ki célul, amelyek sok tevékenységgel támogatják a fogyatékos gyermekeket, illetve ezek szüleit.

Malaescu Eugenia, a mobilis csapat vezetője a csapat főbb tevékenységeiről tájékoztatta a jelenlévőket. A csapat tagjait az igényeknek megfelelően választották ki: szociális asszisztensből, pszichológusból, logopédusból, kinetoterapeutából és gyermekorvosokból áll. A projekt keretén belül felszereléseket is biztosítanak a csapat eredményes tevékenykedésének érdekében. A csapat igyekszik különböző terápiás és rehabilitációs kezelést nyújtani a fogyatékos gyermekeknek, illetve tájékoztató jellegű rendezvényeket szervez a szülőknek.  

Mint kiderült Szatmár megyében 1.270 fogyatékos gyermek igényelné a csapat támogatását, csak először a családoknak kell megtenni az első lépést, és kérni a szolgáltatást. Az első fázisban ötven gyermeket, illetve családot támogatna a csapat.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: