2012-11-27 14:13:49• hírek • Póti Orsolya

Bemutatták a mobil diszpécserközpontot

Az elmúlt egy évben speciális tűzoltó készülékekre és felszerelésekre tett szert a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. November 27-én a kommunikációs és ellenőrző rendszerrel felszerelt mobil diszpécserközpontot mutatták be a sajtó képviselőinek.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége az elmúlt hónapokban egy darab városi mentés és tömegbalesetek során bevethető mentőautóban, négy C típusú, újraélesztési felszerelésekkel ellátott mentőautóban és öt víz- és habképző anyaggal ellátott speciális járműben részesült, és a felsoroltak mellett egy speciális kommunikációs és ellenőrző rendszerrel felszerelt mobil diszpécserközpont is használatába került.

A mobil diszpécserközpontot november 27-én, kedden mutatták be a sajtó képviselőinek. Mint kiderült a jól felszerelt gépjárművet hat megye felügyelőségei - Szilágy, Szatmár, Máramaros, Bihar, Kolozs és Beszterce-Naszód megyék - használják majd közösen, a gépjármű fő állomáshelye pedig Máramaros megye lesz.

A beszerzett felszerelések összértéke összesen 6.115.386,40 lej - tudtuk meg Burz Iuliantól, a Szatmár megyei felügyelőség főparancsnokától. Ugyanakkor a főparancsnok azt is elmondta: a kapott felszerelések segítségével még hatékonyabbak lesznek a felügyelőség munkatársai által végrehajtott mentőakciók.

A mobil központot bármilyen nagyobb katasztrófa esetén ki lehet küldeni a helyszínre, hogy onnan koordinálhassák a mentőfeladatokat. Akkor is hasznos funkciót töltene be, ha bármi okból összeomlana a 112-es vészrendszer, ugyanis ez a speciális központ egyszerre mind a hat megyében át tudja venni a rendszer helyét.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: