2015-11-09 10:44:36• hírek • Szatmár.ro

Bemutatták a megyei tanácsnál Mani új motorját

A Szatmár Megyei Tanács egy KTM Dakar motorral és a nevezési díj első részletével támogatta Manit.

Közel két hónap múlva rajtol el a következő Dakar rali, a világ legnehezebb terepmotor-versenye, amelynek idén is lesz szatmári versenyzője. Gyenes Emánuel ugyanis újra nyeregbe pattan, hogy tovább javítson eddig elért, amúgy irigylésre méltó dakaros eredményein.

Mani most egy vadonatúj Dakar-motorral áll rajthoz, amit a Szatmár Megyei Tanács által biztosított támogatásból vásárolt meg. A megyei tanács a részvételi díj előteremtésében is segített: a benevezési díj első részletét fizették ki.

Hétfőn délelőtt a megyei tanács székhelyén mutatták be a 450 köbcentiméteres hengerűrtartalmú erőforrással ellátott kétkerekűt, amelyből a KTM idén összesen csak 60 darabot készített el. Gyenes egy napon keresztül tesztelte a járgányt, elvégezték rajta a szükséges beállításokat, majd hamarosan hajóra teszik és csak december végén láthatja viszont új partnerét a motoros.

A motor-bemutatón természetesen jelen volt Adrian Stef megyei tanácselönök és helyettesei, Mircea Govor és Riedl Rudolf alelnökök. Stef kiemelte, fontosnak tartotta a versenyző támogatását, hiszen messze földre viszi a megye jóhírét és becsületre méltóan képviseli szülőföldjét.

Gyenes Emánuel kihasználva az alkalmat, köszönetet mondott a támogatásért és megígérte: javítani próbál eddig elért legjobb eredményén - ez az összesítettben megszerzett 17. hely. A célja a Top 15, de ha sikerül tisztán végigmennie a versenyen, azaz nem téved el, nem szenved kisebb balesetet sem és a kellő szerencse is mellé szegődik, akkor az új motorral a 10. hely sem tűnik lehetetlennek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: