2009-05-18 12:15:38• hírek • Szatmár.ro

Bemutatták a legújabb Hírlap-kötetet

Vasárnap délelőtt a Németi református templomban mutatták be dr. Ábrám Sárközi Lídia A Németi Református Egyház iskolájának története című kötetét. A munka a Hírlap Könyvek sorozatának tizenötödik darabja, mely - ahogy azt az előszóban is olvashatjuk - méltó emlék állítása mindazoknak, akik a gyermekek nevelését, tanítását századokon át lelkiismeretes munkával végezték.

A vasárnap délelőtti istentisztelet utáni eseményen Nt. Sipos Miklós esperes, a könyvbemutató házigazdája köszöntötte az egybegyűlteket. Az esperes úr elmondta, hogy ez a könyv "beszédes bizonysága" annak, hogy mennyire fontos odafigyelni a jövő nemzedékére, és egyben büszkének kell lennünk a felekezeti oktatásra, a hovatartozástól függetlenül, hiszen olyan időszakban élünk, amikor sokan még mindig megkérdőjelezik a létjogosultságát.

Veres Istvántól, a Hírlap Könyvek sorozatának főszerkesztőjétől megtudtuk, hogy nagy örömmel adták ki a tiszteletes asszony könyvét, mivel az tökéletesen megfelelt a sorozat elvárásainak.

Egy könyvbemutatónak nem az a lényege, hogy a munka tartalmát előadja - mondta Kónya László történész, aki szerint a most megjelent könyv igen értékes és hasznos, amely sok eredeti dokumentumot tár fel és mutat be. A konkrét tények mellett helytörténetet is közöl, ugyanakkor betekintést enged az előző századokban írók nyelvhasználatába, írásmódjába, és természetesen ezzel együtt az akkori helyesírásba.

A könyv méltatása után dr. Ábrám Sárközi Lídia köszönte meg mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak a kötet elkészüléséhez. A szerző elmondta, hogy rendkívüli öröm számára, hogy Kálvin János születésének 500. évfordulója előtt néhány nappal, éppen abban a templomban, melyhez több évtizedes kapcsolat fűzi, kerülhetett bemutatásra A Németi Református Egyház iskolájának története.


Vasárnap délelőtt a Németi református templomban mutatták be A Németi Református Egyház iskolájának története című kötetet.

Vasárnap délelőtt a Németi református templomban mutatták be A Németi Református Egyház iskolájának története című kötetet.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: