2008-11-24 14:44:58• hírek • Szatmár.ro

Bemutatták a kiadványokat

Hétfőn öt megyénkbeli településről szóló kiadványt mutattak be a Szatmár megyei Múzeumban. A kiadványokat egy Phare projekt keretében adták ki, melyben a múzeum a nyíregyházai Jósa András Múzeummmal közösen vesz részt.

A sorzatban már előzőleg megjelent a Csenger. Történelmi és kulturális kalauz című kiadványt, melyet Csengerben mutattak be. A hétfőn bemutatásra kerülő kiadványok által Hadad, Megyes, Szopor, Szilágypér és Kányaháza történelmi múltjába nyerhet betekintést az olvasó. A szerzők célja az volt, hogy aki a kezébe veszi pontos információkat kapjon a településekről, úgy is mondhatnánk, hogy az olvasó egy igényes turistakalauzt vesz a kezébe.

 

A kiadványok bemutatóján jelen volt Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke, aki elmondta, nagyon fontos, hogy megmutassuk azt amink van, bemutassuk településeinket, kuturális értékeinket.

Gáti István alprefektus a túrizmus szempontjából hangsúlyozta ezen kiadványok jelentőségét. Végül Szőcs Péter igazgató-helyettes, a projekt koordinátora beszélt a kiadványok kulturális és történelmi jelentőségéről. Elmondta, ez a hat kötet az első hat, ugyanis amennyiben lehetséges még nagyon sok szatmári településről szoló hasonló kiadvány fog elkészülni, beleértve a magyarországi határmenti településeket is. A bemutatón jelen volt Kónya László szenátorjelölt, Kovács Máté és Riedl Rudolf képviselőjelölt.

A kiadványok a múzeum honlapján is megtekinthetők, így a bennük lévő adatok, információk már a világhálón is olvashatók.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: