2009-12-28 09:44:20• hírek • Szatmár.ro

Bemutatták a jelmezeket

Jelmezbemutatónak hívják azt, amikor a jelmezek először kerülnek színpadra. Általában egy próba végén történik, a színészek felveszik jelmezeiket, s egyszerre bevonulnak a színpadra.

A nagyobb térben jobb rálátás nyílik a szinte kész kosztümökre, a varrodák szűkebb terében egészében szinte nem is látható egy-egy viselet. A jelmezek először kerülnek egymás mellé, itt derül ki, hogy a virtuálisan elképzelt összhatás érvényes-e.

A nézőtéren a stáb, valamint a szabók és varrónők. Hol Bianca Imelda Jeremias jelmeztervező, hol egy szabó megy fel a színpadra, igazgatják a jelmezeket, tűznek, jeleznek. A frakkmellény nem állhat előre, a katonai egyenruhának úgy kell állni, mintha viselőjére öntötték volna, az estélyi ruháknak még a redői is pontosan igazítottak kell hogy legyenek - emelett a jelmezekben még mozogni is kell tudniuk a színészeknek.

A Csárdáskirálynőben egy-egy színész három-négy különböző jelmezt is visel, így amint egyik öltözetével végeztek, máris vonul az öltözőbe, hogy hamarosan újabb jelmezben térjen vissza. Az állandóan cserélődő jelmezek különleges színkavalkádot varázsolnak a színpadra. A háttérben épül a díszlet, így olyan az egész, mint egy szürreális posztmodern divatbemutató.


A szabók még az utolsó simításokat végzik a ruhákon


A szabók még az utolsó simításokat végzik a ruhákon


A szabók még az utolsó simításokat végzik a ruhákon


A szabók még az utolsó simításokat végzik a ruhákon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: