2021-04-15 15:27:39• hírek • Szatmár.ro

Bemutatták a Víz Kódexét

Bizonyára sokan emlékeznek még rá, hogy március 22-én a víz nemzetközi világnapja alkalmából a szatmárnémeti Élet Fája Egyesület és az Apaserv Rt. egyhetes közös akciót indított a lakosság számára.

A feladat nem volt más, mint hogy minden vállalkozó kedvű személy, aki rendelkezett egy jó ötlettel, egy mondatban fogalmazza meg azt, hogy véleménye szerint mi módon lehet leginkább tenni azért, hogy vizeinket megóvjuk, gazdaságosan bánjunk azzal, és kerüljük annak szennyezését.

Az egyhetes akció során összesen 71 javaslat érkezett be. Bár ezek közül többen hasonló ötletekkel álltak elő, viszont volt 7 teljesen egyedi javaslat is.

A javaslatok összegzéséből a kezdeményezők elkészítették az úgynevezett Víz Kódexet, ami nem más, mint egy olyan lista, amelyet, ha megfogadunk, bizonyára figyelmesebb és gondosabb felhasználói leszünk a víznek.

Ezt a kódex április 15-én az Apaserv Rt. székhelyén került bemutatásra.



Leitner János, az Apaserv igazgatója és Békéssy Erzsébet, az Élet Fája Egyesület vezetője közösen beszéltek arról, hogy mennyire fontos a vízre való odafigyelés, annak pazarlásának megelőzése, valamint a szennyezés elkerülése.

A közös kezdeményezés elindításakor a szervezők ígéretet tettek, hogy a legfrappánsabb javaslatot egy 300 lejes vásárlási utalvánnyal is díjazni fogják. Erre szintén sor került az alkalmon. A szerencsés pedig Sárándi Annamária volt, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium biológia szakos tanára, aki egy nagyon egyszerű, de annál hasznosabb javaslatot küldött be: Javítsd meg a csöpögő csapot.



Ez a javaslat bár talán banálisnak tűnik, de gondoljunk bele, mennyi vizet pazarlunk el világszerte a milliónyi csöpögő csap miatt. Figyeljünk oda erre.

A javaslatokból összeállított Víz Kódexét összesen 1000 példányban nyomtatták ki – ezért köszönetet is mondott Békéssy Erzsébet az Apaservnek, hiszen a vállalat finanszírozta a plakátok nyomdaköltségeit – melyeket a közeljövőben minél szélesebb körben fognak majd szétosztani.

Önkormányzatoknak, köz- és tanintézményeknek, valamint számos magánszemélyhez is szeretnék eljuttatni ezeket a jótanácsokat. Akihez viszont mégsem jutna el a Víz Kódexe, tekintse meg itt és most!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: