2013-08-30 17:05:48• hírek • Szatmar.ro

Bemutatták a VSK keretét

Dorel Coica, polgármester, Valentin Neagu klubelnök, Florin Muresan szakosztályelnök valamint Éles Péter edző a péntek kora délután megtartott sajtótájékoztatón bemutatta a román élvonalban szereplő Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának következő szezonra készülő keretét.

Amint azt sejteni lehetett, radikális változások történtek a tavalyhoz képest, hisz mindössze négyen maradtak a csapatban: Orosz Andrea, Nagy Anita, Diana Moldoveanu és Monica Ivan - utóbbi Éles Péter munkáját is segíti majd másodedzőként. A szakmai stábot pedig Fülöp György erőnléti edző egészíti ki.

Ami az új igazolásokat illeti, előző állomáshelyéről, Gyulafehérvárról Éles magával hozta a Tarta-Laza Enikőt és Bianca Voicát - előző gyakorlatilag hazatér, hisz ő szatmári. Az Aradtól érkezik Cristina Cutas, a Nagyváradtól Mihaela Adi, a Sepsiszentgyörgytől pedig az amerikai Tabytha Wampler. Rajta kívül még egy légiósa van a keretnek, a szintén amerikai Kortni Jones. Ezen kívül a felnőttekkel készül majd az egyaránt 16 éves Andra Neste, Valentina Bolba és Teodora Vasile.

Éles kiemelte, hogy a 13 lányból hét szatmári - az arány lehetett volna nagyobb is, ám Szmutku Renáta végül Marosvásárhelyre szerződött. „A célunk a rájátszásba, tehát a legjobb nyolc közé kerülés, Nem lesz könnyű, 10 csapat is esélyes ide bekerülni, nyolc együttesnek is például legkevesebb négy légiósa van. Mi minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, ami persze nem lehetséges. Hosszú távon azonban mindenképpen a bajnokság megnyerése a cél", jelentette ki Éles. Neagu ismételten felhívta a figyelmet, hogy az idei költségvetés kevesebb, mint a tavalyi fele, ám meggyőződésének adott hangot, hogy ezzel is sikerül majd eredményeket elérni.

A játékosok szeptember 5-én, csütörtökön találkoznak először, az orvosi vizsgálatok után elkezdik az edzéseket, majd a tervek szerint az első edzőmeccset 20-21-én játsszák a kolozsváriak ellen. Szeptember 24-én és 28-án következik a Marosvásárhely elleni kupapárharc, majd október 5-én kezdődik a bajnokság, a VSK az első fordulóban Nagyváradra látogat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: