2010-01-25 15:49:02• hírek • Szatmar.ro

Bemutatták a Mercedes festését

A legendás ezüst nyilakra hasonlít a Mercedes GP Petronas új autója.

A Mercedes 1955 után ismét gyári csapattal vesz részt a Forma1 következő idényében, a német gyár pedig úgy gondolta, ezt az alkalmat illendő megünnepelni. Így hát a stuttgarti gyárban mintegy 600 meghívott és 200 alkalmazott előtt bemutatták az új autó hiányában annak festését. Az új autók ugyanis még nem készültek el, így a festést a jogelőd BrawnGP világbajnok járgányaira vitték fel.

Az első szembetűnő változás, hogy a versenyautókon jóval több a fehér szín, mint a tavalyi McLaren-Mercedesen volt, ám a domináns ezzel együtt az ezüst, a járgányok pedig hasonlítanak a legendás ezüst nyilakhoz.

Annak ellenére, hogy egyelőre nem az új autót mutatták be, csak annak dizájnját, a hangzatos kijelentések nem maradtak el. Norbert Haug motorsport-igazgató szerint ez a Mercedes-Benz történelmének legfontosabb fejezete, a legnagyobb kihívás, ami valaha a cégre várt.


Az új mercedes
Az új Mercedes fotó: mercedes-gp.com


„Csodálatos jövő vár a Mercedes csapatra, két kiváló pilótával indulunk. Michael Schumacherrel mindig különleges együtt dolgozni, Nico Rosberg pedig hatalmas tehetség", mondta Ross Brawn csapatfőnök.

„Nagy élmény, hogy a legendás ezüst nyilakkal versenyezhetünk, ez külön motivációt ad", mondta Schumacher, míg Dieter Zetsche, a Daimler AG ügyvezetője egyenesen nemzeti csapatnak nevezte az istállót: „Schumacher, Rosberg, Mercedes - ez a német nemzeti Forma1-es csapat. Világbajnokok akarunk lenni".

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: