2015-01-22 18:50:15• hírek • Szatmár.ro

Bemutatták a 101 vers Szatmárról című könyvet

A Kriterion-könyvdélután keretében más kötetekkel is megismerkedhettek a résztvevők.

A Magyar Kultúra Hetének keretében csütörtök délután a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatának földszinti könyvtártermében tartották meg a Kriterion-könyvdélutánt. A nagy múltra visszatekintő könyvkiadó gondozásában jelent meg a Dr. Végh Balázs Béla által szerkesztett 101 vers Szatmárról című kötet is, amely egyfajta főszereplője volt a rendezvénynek.

A Banner Zoltán, Dsida Jenő, Gál Éva Emese, Gellért Sándor, Halmosi Sándor, Jánk Károly, Kányádi Sándor, Kiss Jenő, Kovács András Ferenc, Lázáry René Sándor, Paizs Tibor, Páskándi Géza, Radnóti Miklós, Simonfy József, Soltész József, Szilágyi Domokos és Zelk Zoltán költeményeit tartalmazó kötetről Kereskényi Sándor irodalomtörténész beszélt, verset olvasott fel Varga Sándor színművész és saját verseit idézte Simonfy József és Jánk Károly.

A könyvdélután keretében más új kiadványok is a figyelem középpontjába kerültek, mint például Váczy Kálmán: A tudás hatalom (latin szólások, szállóigék, idézetek) és Józsa Erika-Simonffy Katalin-Tomcsányi Mária: A mi Magyar adásunk című könyve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: