2019-09-27 08:10:19• hírek • Közlemény/Szatmár.ro

Bemutatták Vonház István könyvét

Csütörtökön 17.00 órától a Károlyi-kastély lovagtermében mutatták be Vonház István legújabb, kétnyelvű kötetét: „Colonizarea germană în comitatul Satu Mare – A Szatmár vármegyei német telepítés” címmel.

A kötet beszámol a svábok betelepítésének folyamatáról, bemutatja azt a gazdag kulturális örökséggel érkező etnikumot, amely a mai napig őrzi hagyományait a megye sváb falvaiban.

A könyvbemutató moderátora dr. Teodor Ardelean, a Nagybányai Megyei Könyvtár igazgatója volt, de a kétórás rendezvény során felszólalt a Szatmár-, és a Máramaros megyei politikai élet számos személyisége is. Többek között Blasko Stefan üzletember, Kovács Jenő nagykárolyi polgármester, Ludescher István Nagybánya egykori alpolgármestere, Johann Forstenheizler a Német Demokrata Fórum szatmári szervezetének elnöke, Bogdan Georgescu a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője, dr. George Achim egyetemi professzor, Walter Übelhart íróm a Nagybányai Német Demokrata Fórum alelnöke, Ion Săcăleanu karvezető, Pécsi Ferenc egykori képviselő, stb.

A könyv ismertetője és a méltató beszédeket követően a Karoler Trio (Lőrincz Tünde ének, Lőrincz Szilveszter gitár, Vezér Johann tangóharmonika) sváb zenei összeállítása következett.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: