2013-02-27 16:30:21• hírek • Kocsis Zoltán

Bemutatták Szatmárnémeti új főépítészét

Alexandra Basa
Alexandra Basa
Mi is a főépítész feladata? Ő koordinálja az urbanisztikai tevékenységet, ő vizsgálja meg és állítja ki az építkezési engedélyeket, ő felel az urbanisztikai kérdésekben.

Dorel Coica polgármester és Marcela Papici alpolgármester szerda délelőtt sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a média képviselőinek Alexandra Basát, Szatmárnémeti új főépítészét. Rajta kívül további három építésszel bővült a városvezetés szakapparátusa.

Alexandra Basa Veronica Pop helyét veszi át, aki az elmúlt években csak ideiglenes kinevezéssel látta el a főépítészeti feladatkört. Szatmárnémetinek ugyanis több, mint három éve nem volt főépítésze.

Aki e tisztséget pályázta meg, annak a Köztisztviselők Országos Hatóságánál kellett versenyvizsgáznia. A feltételek között szerepelt, hogy a kötelező építészeti végzettség mellett az illetőnek menedzseri vagy közigazgatási képesítése is legyen.

Alexandra Basa az elhangzottak szerint Kolozsváron végezte el az építészet és urbanisztikai szakot, majd közigazgatási és urbanisztikai ismereteket is szerzett. Ezt megelőzően a magánszektorban dolgozott.

Szintén a magánszektorban dolgozott az a három építész is, aki a polgármesteri hivatal építésfelügyeleti irodában dolgoznak majd. Felician Mihalca eddig is tagja volt az Északi Színház felújítását menedzselő csapatnak és ezt követően is elsősorban az uniós pályázatokkal foglalkozik majd.

Daniel Horotan és Gheorghe Florin Bud pedig alig másfél illetve két éves, a magánszférában megszerzett tapasztalatait igyekszik kamatoztatni az iroda keretein belül, Szatmárnémeti érdekében.

Gheorghe Florin Bud, Felician Mihalca és Daniel Horotan - balról jobbra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: