2015-02-13 16:47:15• hírek • Kocsis Zoltán

Élvonalbeli csapattal játszott döntetlent az Olimpia

fotó: Szatmár.ro archívum
fotó: Szatmár.ro archívum

Újabb biztató eredménnyel hangolt a 28-án esedékes szezonkezdetre az Olimpia labdarúgócsapata: a sárga-kékek péntek délután gól nélküli döntetlent értek el Kolozsváron az élvonalbeli Universitatea ellen.

A beszámolók szerint az első félidőben mindkét csapat előtt több komoly gólszerzési lehetőség is adódott, ám egyikkel sem tudtak élni. Vlad Bujor rögtön az első percben keselyűként csapott le egy rosszul hazapasszolt labdára, ám a kolozsvári kapus blokkolta lövését. Negyed órával később Bogdan Faur előtt adódott az újabb lehetőség, míg a másik oldalon a Steauát is megjárt Valentin Lemnaru valamint a portugál Nuno Viveiros veszélyeztetett - Marius Suta azonban nevével ellentétben magabiztosan védett.

A szünetben Csík Tibor szinte teljes csapatát kicserélte, csak Heil Walter és Cosmin Iuhas maradhatott a pályán. Talán a sok csere miatt, de a második játékrész már közelről sem volt olyan élénk, mint az első, így az eredmény ekkor sem változott.

Noha az eredeti tervek szerint a Kolozsvári Arénában rendezték volna a meccset, végül egy műfüves edzőpályán csaptak össze a csapatok. Az egy hét múlva esedékes szezonkezdetre készülő hazaiak minden játékosukat pályára küldték, így a Burkina Faso válogatottjával nemrég még az Afrika Kupán szereplő Narcisse Bambara vagy az egyaránt Ajax-nevelésű Geoffrey Castillion, Sergio Zijler, Danzell Gravenberch is lehetőséget kapott.

Az Olimpia egy héttel pénteki ellenfelét követően, február 28-án kezdi a tavaszi szezon Ramnicu Valceában. Addig szerdán Nyíregyházán, 21-én pedig Temesváron lépnek pályára felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: