2011-02-01 11:26:26• hírek • Kocsis Zoltán

Bemutatott az előző két világbajnok

Kedd reggel is folytatódott Valenciában a bemutatási láz: az első kollektív tesztre a legtöbb Forma1-es istálló igyekezett elkészülni új autójával. A Ferrari, a Lotus, a Sauber és a Lotus Renault után kedden az elmúlt két szezon bajnokai, a Red Bull és a Mercedes, továbbá a Toro Rosso is megmutatta új autóit.

A legnagyobb érdeklődés a címvédő Red Bull új versenygépét övezte, Adrian Newey főtervező pedig ismét meglepte valamivel a kíváncsiskodókat: az új RB7-es a tavaly már sikerrel használt pullrod hátsó felfüggesztés mellett ezúttal új hátsó légterelővel rukkolt elő. Emellett az autótest tömörebbnek, emiatt pedig a hátsó rész nyújtottabbnak tűnik. A festés nem sokat változott, a szabályoknak megfelelően viszont nincs már dupla diffúzor és az orr is magasabb.

A Red Bull, amely továbbra is Renault motorral szerepel, a tavaly később készült el az autójával, emiatt lemaradt az első tesztről, aztán az időjárás is hátráltatta felkészülését, ezért idén már a elsők között bemutatták a versenygépet. Más kérdés, hogy Sebastian Vettel ezzel együtt is világbajnok lett és Marc Webber is sokáig versenyben volt a címért.


A Red Bull az RB7-estől címvédést vár
A Red Bull az RB7-estől címvédést vár


A két évvel ezelőtti világbajnok Mercedes (akkor még Brawn GP néven) a tavaly gyengén szerepelt, ezért Ross Brawn már az előző szezon közepe óta az új, WO2 fejlesztésére koncentrált. A stuttgartiak autója, hasonlóan a Red Bulléhoz, tömörebb testtel és nyújtottabb hátsó résszel rendelkezik. Szakítottak a két részes felső légbeömlő nyílással is, és visszatértek a hagyományos, egy lyukból álló rendszerhez.

A festést a Mercedest jellemző ezüst mellett az új főszponzor, a Petronas zöldje dominálja, mintegy reménysugárt nyújtva Michael Schumacher és Nico Rosberg számára.


Schumacher és Rosberg futamokat nyerne az új Mercedessel
Schumacher és Rosberg futamokat nyerne az új Mercedessel


A „két nagy árnyékában" szinte háttérbe szorult a Toro Rosso, amely a szabályok miatt először kényszerült arra, hogy teljesen egyedül, a Red Bulltól függetlenül építse meg autóit. Az STR6 festése nem különbözik a tavalyitól, mint ahogy a pilótafülkékben is maradt a svájci Sebastien Buemi és a spanyol Jaime Alguersuari alkotta kettős. Mint ahogy, a nagytestvértől eltérően, az erőforrást idén is a Ferrari szállítja, akárcsak a KERS-t.


Először épített egyedül autót a Toro Rosso
Először épített egyedül autót a Toro Rosso


Nem tartott ugyan hivatalos bemutatót, de megkezdte a teszteket az új FW33-as nevű autójával a Williams istálló is, amely egyelőre sötétkékben pompázik, a szponzori festést csak később mutatják be. Az istálló honlapján egy számítógépes rajzot is prezentált Rubens Barrichello és az újonc venezuelai Pastor Maldonado új munkaeszközéről.


Ideiglenes festéssel mutatta be autóját a Williams
Ideiglenes festéssel mutatta be autóját a Williams


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: