2010-09-01 15:13:09• hírek • Szatmar.ro

Bemutatót tartottak a csendőrök

Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte szerdán a Szatmár Megyei Csendőrség. Ez alkalomból nyilvános bemutatót tartottak a lakosság számára.

A hivatalos ünnepséget Gheorghe Avram, a Szatmár Megyei Csendőrség parancsnoka nyitotta meg beszédével, amelyben a megye alakulatának létrejöttét taglalta és azt, hogy mennyire fontos szerepe van ennek a szervnek abban, hogy a rend uralkodjon az utcákon a káosz helyett.

A parancsnokot Iacob Puiu Florin egykori parancsnok váltotta fel beszédével, őt követően pedig Radu Giurca prefektus méltatta a belügyi dolgozókat. Ezt követően Christian Silaghi katonai pap áldotta meg a szervezetet, majd sor került a Szatmári Csendőrség története című könyv bemutatójára, amely, amint a címe is mutatja, megyénk csendőrségi alakulatának létrejöttét és ennek jelenét foglalja össze.

A könyvbemutató után sor került az igazán látványos akcióra. A Közigazgatási Palota előtt egy elfajult engedélyezett tüntetést szimuláltak, amelyet a katonai szervek elnyomnak.


Oszlatást szimuláltak a csendőrök
Oszlatást szimuláltak a csendőrök


Könnygáz és füst terjengett az új központban, puskalövések és óriási hangerejű petárdák dübörögtek. A hangulat kissé hasonló volt a néhány évvel ezelőtti budapesti tüntetéssorozathoz, amikor is fellázadt tüntetők elfoglalták többek között az MTV székházát.

A különbség az arányokban és az ügyben volt, na meg természetesen abban, hogy ez csupán egy bemutató volt.

Videofelvételt is készítettünk, amely egyesek számára elrettentő, mások számára pedig oktató jellegű is lehet... A képek magukért beszélnek.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: