2017-03-30 10:40:05• hírek • Kocsis Zoltán

Fuss! A csendőrök futóversenyén

fotó: szatmár.ro archívum
fotó: szatmár.ro archívum

Április 3-án, hétfőn ünnepli 167. születésnapját a Román Csendőrség. A Szatmár megyei egység rendhagyó módon ünnepel, elhagyva „otthonát”. A szokásos bemutatók ezúttal ugyanis nem az egység udvarán lesznek, ráadásul futóversenyre is invitálják a szatmáriakat.

Utóbbi szombaton, április 1-jén 14 órakor startol a Kossuth-kertből, a mezőny a Sugárúton végighaladva érheti majd el az Október 25-téren felállított célt. Itt korosztály szerint díjazzák majd a leggyorsabbakat, a versenyre pedig mindenkit várnak szeretettel – kicsiket és nagyokkal, diákokat és felnőtteket egyaránt.

Hétfő délben aztán ismét a csendőrség „veszi bérbe” Szatmárnémeti új központját: az Október 25. téren előbb ünnepi ceremóniával tisztelegnek a csendőrség előtt, majd kezdődnek a látványosnak ígérkező bemutatók. Az önvédelmi és kutyás bemutatók mellett alpinisták is felvillantják tudásukat. Mindemellett az érdeklődők megismerkedhetnek a csendőrök felszerelésével, aki pedig kedvet kap a besoroláshoz, az be is iratkozhat a megfelelő katonai iskolába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: