2018-11-23 07:13:30• hírek • Közlemény

Bemutatók és kiállításmegnyitó a Harag György Társulat 65 éves jubileuma alkalmából

A Harag György Társulat 65 éves jubileuma alkalmából szervezett ünnepi hétvége pénteki programjában szerepel a társulat elmúlt évtizedeit összefoglaló fotókiállítás megnyitója: 17 órakor az Északi Színház előterében lesz a tárlat hivatalos megnyitója.

17.30-tól a Grandstandban folytatódik a rendezvénysorozat, ahol a Színésznők című előadást  mutatják be. A cím ismerős lehet a szatmári közönség számára, ugyanis egy évvel ezelőtt felolvasószínházi előadásként láthattuk Josep M. Benet I Jornet drámáját. Az előadást átdolgozták, az évad során pedig kocsmaszínházi produkcióként lesz látható több alkalommal. Az előadás rendezője Beczásy Áron, aki jelenleg színészként dolgozik a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színháznál, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rendező szakán tavalyelőtt végezte el a mesteri képzést, Bocsárdi László osztályában. Az előadás szereplői: Gál Ágnes, László Zita, Rappert-Vencz Stella és Budizsa Evelyn.

 

Pénteken 20 órai kezdettel az Ünnepi Hétvége részeként mutatják be az Ács Alajos Stúdióteremben a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a szintén 65 évvel ezelőtt alakult temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közös produkcióját, a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című előadást.

 

Két egyetemista lány, egy informatikus, egy baszk, egy nem várt terhesség, egy elfeledett nagytőkés nagybácsi, némi elrontott szardellaszósz és egy nemzetközi terrorszervezet. Valaki igazságszérumot itat barátjával, csakhogy az igazságra már nincs felkészülve.

 

Jordi Garcelan kortárs katalán drámaíró és műfordító színművei valós időben, egyetlen helyszínen játszódnak, lehengerlő humorral, miközben alig észrevehetően társadalmi kérdéseket kínálnak megvitatásra. Legismertebb drámája, a többszörösen díjazott A Grönholm-módszer nemzetközi sikere mellett az elmúlt években több hazai magyar és román nyelvű színház repertoárjában is feltűnt.

 

“Nem tudtam róla, és kész. Honnan kellett volna tudnom, ha egyszer nem mondta? Manel egy irodában dolgozik, számítógépeket javít, az anyja egy asszonykórusban énekel, ő szombatonként teremfocizik, szerinted ilyen egy terrorista élete?”

 

Az előadás rendezője Csábi Anna, szereplői pedig Csata Zsolt, Keresztes Ágnes, Lőrincz Rita, Orbán Zsolt és Rappert-Vencz Gábor. Az előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

 

Az előadásokra jegyek kaphatók az Északi Színház jegyirodájában.

 

A rendezvénysorozat pénteki programja:

17:00 - kiállításmegnyitó – 65 év képekben - Északi Színház, előcsarnok

17:30 - Josep M. Benet i Jornet: Színésznők, rendező Beczásy Áron - Grandstand (büfé)

20:00 - Jordi Galceran: Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc - bemutató, rendező:

Csábi Anna - a Harag György Társulat és a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar   Színház koprodukciója - Ács Alajos Stúdió

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: