2011-12-19 19:42:10• hírek • Szatmár.ro

Bemutató fotókiállítás nyílt a Vécsey-házban

Fotóművészeti kiállítás nyílt "A város" címmel december 19-én, hétfőn a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban. Az érdeklődők közel negyven olyan alkotást tekinthetnek meg, amelyet a Szatmári Prisma Fotóművészek Egyesületének tagjai készítettek.

Szatmárnémeti nevezetes és kevésbé ismert épületeit, utcáit és tereit mutatja be az a kiállítás, mely hétfőn 17 órai kezdettel nyílt a Vécsey-házban. A tárlatot Felicia Grigorescu muzeológus nyitotta meg, és beszédet mondott Ilyés Gyula városunk polgármestere, valamint Tóth Stefan, az Országos Fotóművészek Egyesületének elnöke.

A tárlat tizenöt tehetséges és elhivatott fotóművész - a Szatmári Prisma Fotóművészek Egyesület tagjainak - alkotásait foglalja magába. Név szerint Adrian Stoica, Alexandru Pop, Anna Alcazar, Bruno Petho, Catalin Vaida, Ciprian Jula, Dan Bale, Daniel Cotoz, Eduard Zichor, Remus Demian, Szabó Zoltán Tibor, Tar Attila, Tadao Shibata, Vasile Carja és Viorel Malanca fotóit tekinthetik meg az érdeklődők.

Az idén alakult közel ötven tagból álló egyesület munkája Szatmárnémeti fotós életére igencsak kihat. Itthon és más városokban bemutató kiállításokra, workshopokra kerül sor, és tervben van egy nyári alkotótábor megszervezése is.

Az egyesület tagjai szeretnék a december 19-én nyílt kiállítást is minél több városba bemutatni és minél több emberhez eljuttatni. Céljuk ezzel nem más, mint hogy betekintést nyújtsanak saját világukba, abba, hogy ők hogyan látják a már-már hétköznapinak tűnő épületeket, helységeket, vagy éppen a Szamost.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: