2013-08-19 13:48:54• hírek • Szatmár.ro

Három napon belül megkezdi a költözést a színház

A színtársulatok új otthona a Szakszervezetek Művelődési Háza, a műhelyeké a Pirostéglás épület lesz.

Hétfőn délben az Északi Színház előadótermében került sor a két társulat közös, rendhagyó évadindítójára. Sorin Oros ideiglenes vezérigazgató elmondta: három napon belül megkezdőik a költözés, a színház nagy részének a Szakszerevezetek Művelődési Háza lesz az ideiglenes otthona. Itt próbálnak majd a társulatok és itt lesznek az előadások is, a műhelyek viszont egy másik helyen, a Pirostéglás épületben fognak működni. Az Északi színház épületét ugyanis Európai Uniós támogatással felújítják, a munka pedig előreláthatóan két évet fog igénybe venni.

Orosz szerint "nehéz idők jönnek" a szatmári színjátszásra, de igyekeznek megtartani a nézőket, elsősorban több előadással és szabadtéri kedvcsináló fellépésekkel. A román társulathoz egyébként három színész csatlakozik. Az Északi Színház két évfordulót is ünnepel idén: a román társulat megalapításának 45., a magyar társulat alapításának 60. évfordulóját.

A színház magyar társulatáról, a Harag György színtársulatról kevés szó esett az évadindítón, ugyanis a Harag György Társulat szerdán tartja hagyományos évadindító társulati gyűlését, ám addig még néhány dolog tisztázásra, véglegesítésre vár.

A hétfői színházi gyűlés meglehetősen rendhagyó véget ért: az igazgató pezsgővel és a "The Show Must Go On" című Queen-dallal kívánt sok sikert mindkét társulatnak a most kezdődő évadhoz.

Évadindító ülést tartottak a színházban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: