2011-09-05 16:39:56• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkoztak az amerikaiak

Andrea Walker és Staretta Allen a VSK kosárcsapatának két új légiósa.

A Sportlíceum Ady Endre utcai termében tartott sajtótájékoztatón mutatták be a VSK vezetői a sajtónak a csapat két új amerikai légiósát, Andrea Walkert és Staretta Allent. A lányokat Fógel László klubelnök üdvözölte, majd bejelentette: a VSK az Aradi ICIM mellett Romániát fogja képviselni a Közép Európa Ligában.

A két új kosaras a nyáron a WNBA alatt található ligában játszottak, s meg is nyerték a bajnokságot, Szatmárnémetibe pedig nem akármilyen célokkal érkeztek: itt is a bajnoki illetve a kupagyőztesi címre hajtanak. Allen számára teljesen ismeretlen a román kosárlabda-élet, Európában eddig csak Portugáliában játszott. Walker már tapasztaltabb a hazai viszonyokat illetően: tavaly a sepsiszentgyörgyi csapatban játszott.

- Hatalmas lesz a harc, és ha a szövetség vezetése elfogadja azt a Carmen Tocala elnök által benyújtott javaslatot, hogy 5 légiós is pályára léphet egyszerre, akkor még további külföldieket is igazolnak majd a csapatok. Mi egyébként ellenezzük ennek a javaslatnak a gyakorlatba ültetését - mondta el Dan Fleseriu, a VSK kosárcsapatának edzője. Szerinte egyébként idén több csapat is erős kerettel rendelkezik, a VSK komoly ellenfélre lelhet a Targoviste, a Temesvár, az Arad, a Sepsiszentgyörgy, a Marosvásárhely és a Gyulafehérvár csapatában is.

A VSK csütörtökön Nagyváradon lép pályára, akkor az éppen edzőtáborozó Sepsiszentgyörgy ellen fog pályára lépni, majd Budapesten játszanak majd felkészülési meccset a Vasas ellen.

Bemutatták a sajtónak a két új légióst

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: