2013-05-10 19:09:36• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkoztak a megye líceumai és főgimnáziumai

Első alkalommal rendezte meg a Középiskolák Börzéjét a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Szatmár Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ közreműködésével. A rendezvényen mintegy harminc tanintézmény mutatkozott be.

Pénteken 11.00 -19.00 óra között Szatmár megye középiskolái mutatkoztak be a szatmárnémeti Grand Mall II. emeleti rendezvénytermében, az első alkalommal megrendezett Középiskolák Börzéje keretében.

Az ízlésesen kialakított standok, valamint az iskolákat képviselő diákok és tanárok elsősorban az általános iskolásokat várták, akiknek készséggel mutatták be az iskola szolgáltatásait, tevékenységeit, illetve a választható szakokat és tagozatokat. Egyes tanintézmények szórakoztató iskolafilmmel, míg mások tartalmas szórólapokkal és tájékoztató füzetekkel készültek a börzére.

A szakképző líceumok többsége a helyszínen bemutatta mivel foglalkoznak a diákok az egyes tantárgyak keretében, így az Emil Palade Élelmiszer-ipari Líceum a diákok által készített finomságokat mutatta be, míg az Elisa Zamfirescu Szakképző Líceum diákjai a manikűrképzés gyakorlati részét ismertették az érdeklődőkkel.

Az Emil Palade Líceum egyik képviselőjétől azt is megtudtuk a 2013/2014-es tanévben magyar tannyelven is indul automatizálás szak a tanintézményükben. A bemutatók alatt fellépett egy-egy tanintézmény kórusa, együttese, ezzel is népszerűsítve az iskolán belül zajló tevékenységeket.

A rendezvényen összesen harminc tanintézmény mutatkozott be, természetesen jelen volt Szatmárnémeti három magyar tannyelvű középiskolája, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és a Református Gimnázium, valamint az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum tanárjai és diákjai is részt vettek az eseményen.

Mariana Roman főtanfelügyelő szerint rendkívül fontos egy ilyen jellegű börze megrendezése, ugyanis a jövőbeli IX. osztályos diákok ezáltal átfogó képet kapnak a megyében működő tanintézményekről és ezek szolgáltatásairól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: