2012-11-14 10:49:31• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkoztak a Hám János cserediákjai

November 12-16. között a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium két diákja, Medve Odett és Darányi László a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum cserediákjai.

Folytatódik a cserediákprogram a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. Idén a líceum három IX. osztályos diákja - Hankovszky Arnold, Fehér Róbert és Szatmári Ádám - tanulhatnak egy héten keresztül más iskolában, a szatmári iskola vendégei pedig a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium diákjai: Medve Odett XI. osztályos és Darányi László X. osztályos diákok.

November 14-én, szerdán a Kálvária templomban tartott közösségi szentmise után a két cserediák bemutatta iskolájukat, illetve az iskola által szervezett nevelési programokat.

A csereprogram célja nem más, mint a testvériskolai kapcsolatok erősítése és bővítése, kölcsönös megismerés és tapasztalatcsere, inter- és transzkulturalitás és személyes kapcsolatteremtés.

A program időtartama egy hét, melynek keretében a cserediáknak mindig van egy tematikus feladata a céliskolában. Ilyen többek között a saját iskola bemutatása, vagy valamilyen nevelő oktató tevékenység részletes bemutatása (szeretetszolgálat, iskolaújság, művészeti programok, lelki programok, diáktanács).

A program végén a cserediák saját iskolájában beszámolót tart arról, hogy milyen tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodott az egy hét során.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: