2011-12-22 12:32:47• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkozott az új főtanfelügyelő

Gigel Buth matematika szakos pedagógust nevezték ki Szatmár megye főtanfelügyelőjének.
Gigel Buth matematika szakos pedagógust nevezték ki Szatmár megye főtanfelügyelőjének.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség december 22-i sajtótájékoztatóján bemutatkozott a nemrég beiktatott Gigel Buth főtanfelügyelő, aki eddig a „Doamna Stanca" Líceum matematika tanára volt. A tájékoztató keretében a tanfelügyelőség új sajtószóvivőjét, Natalia Bolos román nyelv és irodalom szakos szaktanfelügyelőt is megismerhették a szatmári sajtó képviselői.

Gigel Buth matematika szakos tanfelügyelő, Calin Durla humán-erőforrás menedzsmentért felelős tanfelügyelő és Gabriel Arsu tanár vett részt nemrégiben a főtanfelügyelői tisztségért megrendezett interjún. Ennek következtében Gigel Buth matematika szakos pedagógust nevezték ki főtanfelügyelőnek.

Az új vezető a december 22-i sajtótájékoztatón elmondta, több mint tíz éve dolgozik a tanügyben, több évig volt a 7-es Számú Ipari Líceum, a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium és a „Doamna Stanca" Líceum matematika tanára. Ez év áprilisától matematika szakos szaktanfelügyelő. Tagja a Demokrata-Liberális Pártnak (PD-L), ám ott nem tölt be vezető tisztséget.

„Azért jelentkeztem erre a pozícióra, mert úgy gondolom, a képzettségem segíthet abban, hogy átláthatóvá tegyem a Szatmár megyei oktatást. Munkám során a pontosságra, a becsületességre, az átláthatóságra fogom helyezni a hangsúlyt. Mindezekre tanfelügyelő és tanárkollégáim figyelmét is felhívtam - fejtette ki Buth.

Az új főtanfelügyelő új sajtószóvivőjét is bemutatta. Ezt a tisztséget ezentúl Natalia Bolos román nyelv és irodalom szakos szaktanfelügyelő fogja betölteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: