2011-11-19 19:30:13• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkozott az Új Remény Egyesület

A szombati nap folyamán gyermekeknek és felnőtteknek szervezett programot az Új Remény Egyesület, amelynek vezetője dupla rendezvény keretében mutatta be a karitatív szervezet tevékenységeit és szolgáltatásait.

Zsúfolásig megtelt a "Dinu Lipatti" Filharmónia szombat délelőtt: gyerekek és felnőttek sokasága volt kíváncsi Sanyi Zenebohócra és társaira. A minőségi szórakozás mellett a közönség megismerhette az Új Remény Egyesület önkénteseit és a szervezet szolgáltatásait. A gyerekeknek szánt műsor után, este a felnőtteket is humoros előadással várták az egyesület tagjai. Mindkét rendezvényt Puskás Csaba nyitotta meg, aki röviden összefoglalta, hogy mi is az Új Remény Egyesület célja.

A rászorulókon anyagiakban és lelkiekben segítséget nyújtó egyesület 2010 októberében alakult Szatmárnémetiben. Ötletét egy koszovói út adta, melynek keretében a szervezet önkéntesei rászoruló családokat láttak el élelmiszercsomagokkal. Az egyesület az év során partnerségbe került a megyénkben már éve óta működő civil szervezetekkel, valamint a Megyei Tanáccsal és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal is. Közben felvette a kapcsolatot a Bonus Pastor Alapítvánnyal is, és ennek segítségével a közeljövőben a szenvedélybetegek támogatására is összpontosítanak.

Az egyesület az elmúlt évben felszerelésekkel látta el a Szatmár Megyei Kórházat, a West Medica Klinikát, élelmiszert küldött a Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak, illetve a mozgássérülteket segítő programokban is részt vett. Idén júniusban az egyesület a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal jóvoltából egy elhanyagolt kazánházhoz jutott, amely nemsokára székhelyükként szolgál majd. Az ingatlan rendbetételét már augusztusban elkezdték: rengeteg szemetet távolítottak el onnan és lelakatolták a bejáratokat, ablakokat.

Szombat délelőtt a gyereket és a családokat Sanyi Zenebohóc és társa Cini vidám műsora szórakoztatta, ezt követően pedig az „A szeretetre vágyó Süni" című bábelőadást tekinthették meg a résztvevők.

A felnőttek számára szervezett rendezvény 18 órától kezdődött, ők először a budapesti Jákim Stúdió ,,Hasak a napra" című színházi előadását nézhették meg.

A budapesti Jákim Stúdió januárban ünnepli fennállásának 12. évfordulóját. A társulat tagjai eredetileg egy konkrét színdarab elkészítése miatt gyűltek össze, de hamar kiderült, hogy ez nem fog menni, mert rájöttek, hogy nem az a fontosabb, hogy gyorsak legyenek, hanem az, hogy minőségi munkát végezzenek. A színdarabok létrehozása mellett vannak olyan időszakok is, amelyekben csak színészképzés zajlik, hogy a minőségi és szakmai fejlődésnek ilyen módon is helyet adjanak.

A "Hasak a napra - Avagy: a mérce léce az égbe került" című előadásuk egy sportrendezvényen keresztül mutat rá az evangéliumra, erős humorral és brutális őszinteséggel. A közönség tappsal jutalmazta a tehetséges művészek előadását. A rendezvényt Mike József és nagybányai barátai keresztyén koncertje zárta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: