2016-08-29 13:07:17• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkozott a VSK női kosárlabdacsapata

Nagy tervekkel készülnek a Román Kupa és a bajnokság megkezdésére.

Hétfőn délelőtt a Both Katalin Sportteremben mutatták be a szatmári sajtónak a Városi Sportklub új női kosárlabdacsapatát, amely az első ligában fog játszani a hamarosan megkezdődő bajnokságban.

"A VSK csapata második ligás helyen szerepelt, ám felkérést kaptunk az országos kosárlabda szövetségtől, hogy amennyiben módunkban áll, induljunk az első vonalban. Ezt vállaltuk, ennek megfelelően pedig gyorsan kellett lépni, hogy a bajnokság szinvonalára erősítsük a csapatot" - magyarázta Feleki Zsolt csapatmenedzser.

Ennek megfelelően Pop Claudia kivételével minden szatmári születésű, első ligában játszó lányt sikerült hazacsábítani, a keretet erősíti továbbá négy amerikai játékos, akik az utóbbi időben Németországban, Szlovéniában, Romániában, illetve az Amerikai Egyesült Államok egyetemi bajnokságában játszottak.

Kereskényi Gábor polgármester sok sikert kívánt a csapatnak az idei bajnokságban és kijelentette: a polgármesteri hivatal számára fontos a női kosárlabdacsapat.

Felekitől azt is megtudtuk, hogy a lányok szeptember első napjaiban Marosvásárhelyen játszanak majd egy felkészülési tornán, majd szeptember 15-én kezdődnek a Román Kupa, 23-án pedig a bajnokság küzdelmei.

"A cél a kupában a minél jobb helyezés, a bajnokságban pedig a rájátszásba való bekerülés" - magyarázta a csapatmenedzser.

Az első ligában szereplő csapat gerincét a következő játékosok alkotják: Laza Ramona-Enikő, Ferenczi Flavia-Ioana, Szmutku Renáta, Pop Adina-Laura, Magurean Gabriela, Bolba Valentina, Batey Morgan,
Khadijah Ameenah Whittington, Chastity Monique Reed és Angela Marie Rodriguez. Edzők: Jose Miguel Araujo, Pricop Adriana és Oláh (Orosz) Andrea (edző-játékos).



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: