2010-12-07 21:01:05• hírek • Póti Orsolya

Kulturális Egyesületet alakult

Civil kezdeményezéssel Hagyományőrző Kulturális Egyesület alakult december 7-én, kedden Szatmárnémetiben. Az alakuló ülést zenés-verses előadás követte.

Az említett napon 17 órától a Piros téglás épület dísztermében került sor a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület alakuló ülésére. Az egyesület célja a hagyományok ápolása és népszerűsítése, a magyar lakosság nemzeti, népi és kulturális értékeit szeretnék ezáltal ápolni, megőrizni és tovább adni.

Az egyesület alapítói Bertók Béla hegedűtanár, M. Tamás Tibor népzenész és Fejér Kálmán zenetanár a Szatmárnémetiben élő szakemberek, zenészek, táncosok és színművészek segítségével különböző tanfolyamokat és foglalkozásokat szeretnének indítani. Ezeknek a tevékenységeknek a Láncos-templom gyülekezete által felajánlott Piros téglás épület ad majd otthont.



Az alakuló ülésen Szatmári Elemér pusztadaróci lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd zene, vers és ének hangzott el felnőttek és diákok előadásában. A műsort a Szatmárnémeti Református Gimnázium Gyermekkórusa nyitotta az „A csitári hegyek alatt.." kezdetű dallal, majd Higyed Gyöngyi vezénylésével egy Bartók dalt adtak elő a diákok.

A kórust követően a közönség többek között zongorajátékot, trombita duettet, fuvola szólót, furulya éneket hallhatott az „Aurel Popp" Művészeti Líceum tanulóinak előadásában, valamint szavalatok is elhangzottak az est folyamán.

A Római Katolikus Egyház gyülekezetének kórusa szamosdarai népdalcsokorral örvendeztette meg a jelenlevőket.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: