2012-05-31 15:36:31• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkoznak az RMDSZ megyei tanácsos-jelöltjei

Bemutatjuk Őri Pákay Franciskát, Szász Piroskát, Löchli Tündét, Gindele Imrét, Draveczky Károlyt és Stier Pétert.

Szász Piroska

Szász Piroska, 54 éves, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen szerzett fizika-tanári diplomát, jelenleg helyettes főtanfelügyelő: „Azért tartom fontosnak hogy erős képviseletünk legyen a megyei tanácsban, mert csakis így tudjuk megvalósítani elképzeléseinket, terveinket, így lehet folytatni a már elkezdett munkát, projekteket. Talán a pedagógus pálya megbecsüléséért, jobb megítéléséért is tehetnék valamit. Vannak kivételes képességű gyerekeink, akik talán több törődést, több anyagi támogatást érdemelnének, tanáraikkal együtt. Megyei tanácsosként lehetőségem lenne jobban támogatni a tehetséggondozást.

De fontosnak érzem a hagyományőrző és kulturális tevékenységek támogatását, a hátrányos helyzetűek felkarolását is, valamint az esélyegyenlőség biztosítását a vidéki diákok számára is, például „Szatmár megye ösztöndíjasai" pályázati kiírás keretében. A tanügyi bizottságban szeretnék tevékenykedni, elsősorban az oktatás és neveléssel, az ifjúsággal kapcsolatos problémák megoldásával tudnám segíteni az önkormányzat munkáját, nem tévesztve szem elől az anyanyelvi oktatás fenntartásának fontosságát és az egyházak és iskolák még szorosabb együtt működésének elősegítését."

Draveczky KárolyDraveczky Károly József

Draveczky Károly József 68 éves nyugalmazott agrármérnök, 1994 és 2008 között RMDSZ-szenátori irodavezető:

„Az erős RMDSZ-frakció a megye egyenletes fejlődésének egyetlen záloga. A megyei tanácsban csak akkor vagyunk elismerve, ha egységesek vagyunk, ha betartjuk a frakciófegyelmet és egységesen szavazunk.

Jómagam 1996 óta vagyok megyei tanácsos, sok tapasztalatot szereztem ez idő alatt, ezt a tapasztalatot szeretném gyümölcsözően hasznosítani az elkövetkezőkben.

Azt a munkát szeretném folytatni, amit több éve folytatok sikeresen: például befejezni a hulladék-gazdálkodási projektet, a Luna-forrási sípályát, felfejleszteni a megye turizmusát, valamint minél több EU-s pénzt a megyébe hozni különböző pályázatokon keresztül.






Gindele ImreGindele Imre

Gindele Imre, 45 éves okleveles gépészmérnök, mérnök-tanár,tanfelügyelő:

„Az RMDSZ csapatát a megbízhatóság, kiszámíthatóság, kitartás, elkötelezettség, komolyság jellemzi,ezeket alapul véve fontos,hogy erős is legyen ez a csapat.

Úgy érzem,hogy jó egy ilyen csapathoz tartozni, munkájukból részt vállalni,valamint úgy érzem, színesíteni tudom azt. A 20 éves mérnök-tanári tapasztalataimra alapozva úgy érzem, érdemben hozzá tudok járulni az oktatás, azon belül a szakoktatás fejlesztéséhez megyei szinten.

Nagykárolyiként pedig hitelesen tudom képviselni az ott és környékén lakók érdekeit megyei szinten."









Löchli Tündér TeréziaLöchli Terézia Tündér

Löchli Terézia Tündér, 51 éves, közgazdász, a Caritas igazgatója.
„Jelmondatom: a szükséget észrevenni és támogatni a személy és közösség fejlődését.

Mint a helyi közösség tagja tudom, hogy mindannyiunk egyik legnagyobb vágya, hogy egy biztonságos, megbízható vezetés kezében tudjam városom és megyém jelenét és jövőjét. Az RMDSZ eddigi részvétele a helyi közéletben, politikában, a szerzett eredmények és a kihívásokra adott válaszai alátámasztják számomra, hogy a céltudatosság és a javunkat szolgáló intézkedések hívei. Úgy gondolom, hogy egy eredményes és erős frakció a megyei tanácsban, a magyarság színében, a sokszínűség képviseletében és az évek során összegyűjtött tapasztalattal képes ésszerű, mindannyiunk érdekét szolgáló döntéseket hozni Szatmárunkért. A bevált módszerek, a szerzett tudás, és a konstruktív együttműködés jegyében meg vagyok győződve, hogy az RMDSZ a  megyei tanácsban továbbra is fejleszteni fogja Szatmárt.

A jelen helyzetben, mikor a romániai törvénykezés nyitottnak ígérkezik, számomra a megfelelő „most", hogy továbbadjam tudásom, hozzájáruljak Szatmár szociális helyzetének fejlesztéséhez. Számomra egy felelősségi kör-bővülést jelent ez a lépés, amelynek állok elébe, és a legjobbat próbálom megtalálni. Biztos vagyok abban, hogy megyénk ügyeit helyileg tudjuk a legjobban megoldani és a decentralizációs intézkedések egy izgalmas startot jelentenek. A tanácsban szociális területen szeretnék dolgozni, a helyi szociálpolitikai kérdéskörök megoldásához szeretnék szakmailag hozzájárulni."

Stier PéterStier Péter

Stier Péter, 32 éves, a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen környezetvédelmi és közgazdasági diplomát szerzett. Az Északi Színház megbízott vezérigazgatója.

„Az RMDSZ-nek, mint a legerősebb megyei szervezetnek mindig súlya volt és súlya kell legyen Szatmár megyében, hogy a leendő megyei elnököt egy erős, többféle végzettséggel rendelkező szakembergárda segítse munkájában és támogassa elképzeléseiben.

Szeretném azt a kulturális szervezői munkát folytatni, amit az utóbbi tíz évben folytattam, remélhetőleg a Megyei Tanács hasznos tagjaként a következő négy esztendőben.

Fontosnak tartom kulturális hagyományaink ápolását, épített örökségünk megőrzését és továbbadását a következő nemzedékek számára. Remélem, a tanács kulturális bizottságában tevékenykedhetek."

Őri-Pákay FranciskaŐri-Pákay Franciska

Őri-Pákay Franciska 33 éves újságíró. „Az RMDSZ-frakció segítségével folytatható azon igazságos munka, amelyet az előző négy évben megkezdtek, nevezetesen az a multikulturalitást, sokszínűséget és mindenféle hovatartozás mellőzését alapul vevő stratégia, amely lehetőséget ad arra, hogy a megye minden községe erejéhez méltóan fejlődhessen. Úgy gondolom, hogy egyedül az RMDSZ volt képes az utóbbi 22 évben kialakítani azt az egyensúlyt, amelynek mindig is léteznie kellett volna. Nem fordult elő, hogy egyik vagy másik település ne részesült volna támogatásban pusztán azért, mert nem RMDSZ-es a vezetése. A tanácsosi munkámmal én is folytatni szeretném azt, amit még újságíróként kezdtem meg: más oldalról megvilágítani addig észre nem vett vagy háttérbe szorított aspektusokat, hogy az építő kritika eszköze erősítse a szövetséget.

Nem titok, hogy gyermekkorom óta érdekel az egészségügy, olyannyira, hogy csaknem egy évtizedig tudatosan készültem arra, hogy orvos legyek. Jelenleg közigazgatás szakon tanulok a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, és mesterizni is ebből szeretnék, hogy ennek a fontos területnek valóban szakértője lehessek, hogy segíthessem a megyei tanácselnök és a frakció munkáját. Természetes tehát, hogy az egészségügyi bizottságban találnám meg leginkább a helyem, de érdekel a vidékfejlesztés is, hiszen ahhoz, hogy erős megye maradhasson Szatmár, erős és megélhetést nyújtó községekből kell hogy felépüljön."

Az RMDSZ jelöltlistája a Szatmár Megyei Tanácsba

1. Csehi Árpád Szabolcs, közgazdász, jogász, a Szatmár Megyei Tanács elnöke
2. Stier Péter Gábriel, közgazdász, az Északi Színház ügyvezető igazgatója
3. Szász Piroska, tanár, helyettes főtanfelügyelő
4. Dravetzky Károly József, agrármérnök, nyugdíjas
5. Lölchli Terézia Tündér, közgazdász, a Caritas igazgatója
6. Nagy Sándor, református lelkész, esperes
7. Kaiser Stefan, közgazdász, vállalkozó
8. Kovács Máté, közigazgatási szakember, tanácsadó
9. Barcza Dániel Botond, sebészorvos
10. Marginean Mária Éva, jogász, ügyvéd
11. Nagy Mária, agrármérnök, nyugdíjas
12. Gindele Imre, gépészmérnök, tanfelügyelő
13. Katona Péter, villamosmérnök, kirendeltségvezető
14. Őri Pákay Franciska, pedagógus, újságíró, irodavezető
15. Veres István, pedagógus, újságíró
16. Riedl Rudolf, mérnök, nyugdíjas
17. Ressler Stefan, jogász, ügyvéd
18. Muzsnay Árpád, pedagógus, az EMKE vezetőségi tagja, nyugdíjas
19. Csomai András, agrármérnök, farmvezető
20. Balogh Sándor, erdészmérnök, Országos Erdészeti Hivatal
21. Csapó Ilyés Attila Csaba, pedagógus, tanfelügyelő
22. Erdei D. István, mérnök, parlamenti képviselő
23. Günthner Tibor, műépítész, szenátor
24. Pataki Enikő, pedagógus, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója
25. Szilágyi Éva Gabriella, pedagógus, a Református Gimnázium igazgatója
26. Adámkó István Csaba, pedagógus, a Hám János Iskolaközpont igazgatója
27. Csik Tibor, edző, Szatmárnémeti Olimpia
28. Kovács Jenő, mérnök, Nagykároly polgármestere
29. Keizer Lajos, mester, Nagykároly alpolgármestere
30. Véron András István, mérnök, Tasnád polgármestere
31. Găman Mihály, jogász, Pusztadaróc polgármestere
32. Dobos István, kereskedő, Mikola polgármestere
33. Nagy József, állategészségügyi technikus, Pálfalva polgármestere
34. Papp Tibor, tisztviselő, Endréd polgármestere
35. Koczán Levente, pedagógus, Túrterebes polgármestere
36. Simon Levente, újságíró, Kökényesd polgármestere
37. Incze Lajos, állatorvos, Halmi polgármestere
38. Tasnádi István, mérnök, irodavezető
39. Kölcsey Norbert, manager, vállalkozó
40. Kereskényi Gábor, jogász, Szatmárnémeti alpolgármestere

Szavazzon az RMDSZ jelöltjeire!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: