2010-03-12 09:01:51• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkoznak a Refi ötödikesei

A Szatmár.ro hírportál új sorozatában Szatmárnémeti különböző magyar nyelvű osztályközösségeit mutatja be.

A Református Gimnázium ötödikes diákjai mutatkoznak be elsőként honlapunknak. A 29 ötödikes diák a bemutatkozást a „Végre együtt" című közös himnuszuk eléneklésével kezdte, amelyet Szilágy Éva igazgató és magyartanárnő komponált nekik.

Kiderült, hogy az osztály nagy része aktívan sportol. Farkas Annabella karatézik és sok éremmel büszkélkedett, míg Pásztor Szabolcs nemzetközi futballtornán is részt vett, ahol harmadik helyet szerzett, egy országos versenyen pedig második helyezettet lett. Szilágyi Péter és Zay Attila vívásban lettek díjazottak több alkalommal is. Az osztály nagy része teniszezik, táncol és Vancea Krisztina lovagol is a Galop Lovasok Egyesületénél, Büte Brigitta pedig aktívan cserkészkedik. Ary Dalma és Bob Szintia elmondta, hogy már elkezdték szervezni a Jats pomponlány-csapatot is, amelynek eddig még nincs sok tagja, de remélik, hogy egyre többen csatlakoznak majd.

Az 29 diák között vannak művészi tehetséggel megáldott gyerekek is. Nagy Emőke furulyázik és gitáron játszik, Szilágyi Péter és Kovács Adél zongorázik, Nagy Sámuel pedig hegedül. A diákok nem csak a sportban és a zenében, hanem irodalomban is ügyesen megállják helyüket. Többen részt vettek a Vidám Versek Versmondó Versenyén, valamint a Mesék Földjén mesemondó versenyen. Van aki a magyar és a román tantárgyversenyen ért el szép eredményt, Csatári Leila pedig a Simonyi Zsigmond Helyesírás Versenyen több mint 80 pontot ért el.

Az ötödikesek nem csak egyénileg teljesítenek ügyesen. Az angoltanárnő segítségével csoportosan részt vesznek egy angol levelező programon, amelyen lehetőségük nyílik az angol nyelv gyakorlására és elsajátítására, valamint öbbször került sor színdarabok bemutatására, és a diákok aktívan részt vesznek az iskola gyerekkórusában is.

Az osztályból Zay Attila nemrég egy honlapot is szerkesztett www.szuperrefisek.eliveport.com címen, amelyre a diákok képeket töltenek fel az osztályról, valamint szavaznak az oldalon arról, hogy ki a legjobb tanár. A szavazat eddigi állása szerint Papp Piroska biológiatanárnőt kedvelik a legjobban, de elmondták, hogy kedvelik Csapó-Illyés Attilát, a földrajz tanárt és az igazgatónőt is. A diákok honlapja még fejlesztés alatt áll: megjelenik rajta csajos oldal és fiús oldal, valamint az osztály órarendje, de idővel szeretnének még több képet feltölteni a honlapra.

Az osztály névsora: Ary Dalma, Bartha Anett, Biró Zita, Blága Norbert, Bob Szintia, Bücs Dénes, Büte Brigitta, Csata Péter, Csatári Leila, Farkas Annabella, Kajtár Roland, Kiss Edina, Kovács Adél, Kun Ádám, Mali Edmond, Nagy Edina, Nagy Emőke, Nagy Kasza Péter, Nagy Sámuel, Oláh Erik, Papp Evelin, Pándi Máté, Pásztor Szabolcs, Szilágyi Péter, Vajda Anett, Vancea Krisztina, Varga Bernadett, Varga Tímea, Zay Attila.

A kisiskolás diákok aktivitása és kreativitása példamutató lehet nemcsak a líceumba járók, de még a felnőttek számára is. Kérjük azokat az V.-XI. osztályos közösségeket, akik szívesen mutatkoznának be a Szatmár.ro oldalon a nagyvilágnak, jelentkezzenek a szatmar@szatmar.ro e-mail címen, és mi felkeressük őket.



Látogatóban az ötödikeseknél



A Szatmárnémeti Református Gimnázium ötödikes tanulói



Az ötödikes irodalmárok



Az V. A osztály zenészei



Az aktív sportolók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: