2010-11-06 12:59:28• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkoznak a Kölcsey nyolcadikosai

Folytatódik osztálybemutató cikksorozatunk! Most a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium VIII. osztályos diákjai mutatkoznak be olvasóinknak.

Hírportálunk munkatársai most a Kölcsey nyolcadikosaira voltak kíváncsiak, és egy tanóra keretén belül kérdéseikre választ is kaptak a diákoktól. A gimnázium nyolcadikosai most főként a tanulásra összpontosítanak, mivel a tanév végén nagy megpróbáltatás vár rájuk. A képességi vizsgára való felkészülés mellett a közeljövőben különböző tantárgyversenyeken is részt fognak venni, és a kikapcsolódást sem vonják meg maguktól.

A diákok nagy része már V. osztálytól eredményesen szerepelt a különböző magyar nyelv és irodalom tantárversenyeken, és idén is részt vesznek a Ladikon, a Mikes Kelemenen, a Simonyi Helyesírás versenyen - tudtuk meg Kovács Kittytől.

Fülöp Ákos nagyon jó eredményeket ért el a kémiaversenyeken ezért úgy döntött, hogy idén is érdemes harcolni a sikerért. „A Hevesi Kémia tantárgyversenyen és KimExperten eredményesen vettem részt tavaly, ezért idén is megpróbálom. Az önálló felkészülés mellett, a tanár úr is sokat segít." - magyarázta Ákos.

Dobai Bernadett az informatika versenyeket kedveli. Idén is részt vesz az V. - VIII. kategóriában megszervezett versenyen, melyre jövőhét szerdán kerül sor. „Már a tanév elejétől elkezdődött a versenyre való felkészítő, és reméljük, hogy az idei is jó eredményekkel zárul." - mondta el Evelin.

Varga Helga és Gáti Júlia harmadik alkalommal fognak részt venni a reformátusoknak megszervezett vallásversenyen. Az előző vetélkedőn negyedikek lettek, dicséretben részesült a két diák.  Az említett vetélkedőkön kívül sokan részt fognak venni a matematika tantárgyversenyen, és a Jedlik Ányos fizikaversenyen. Veres Kupán Emese a színjátszó fesztivállal kapcsolatosan tájékoztatta hírportálunkat. „A múlt tanévben több színjátszó fesztiválon is részt vettünk, mint például Nyírbátorban és Lakitelken is. A Megyei Színjátszó fesztiválon tavaly a III. helyen végeztünk."



Mint minden évben, idén is a nyolcadikosokra hárult a Picuravató megszervezése. A mi nyolcadikosaink rendkívül lelkesen és aktívan vettek részt a szervezésben, hiszen kisebb újításokat is becsempésztek a hagyományos rendezvénybe.

„A Picuravatóra gőzerővel zajlottak és zajlanak a munkálatok. A rendezvény első felére november 10-én kerül sor, a Megyei Múzeumban, az avatót követő bulira pedig november 11-én. A bulit azért szerveztük másnapra, hogy ne legyen minden egybesűrítve." - tájékoztatott Varga Helga.

Kovács Kitty elmesélte: az idei  avató másabb lesz, mint a többi. Minden osztály kapott egy-egy feladatot, azaz szerepet, amit majd elő kell adjanak. Az ötödikeseknek egy 20 perces vetélkedőt szerveztek, amelybe nem csak a hagyományos logikai és matematikai kérdéseket teszik fel. A buliba pedig kvíz játékot, és egyéb meglepetést is iktattak, amitől még szórakoztatóbb lesz a rendezvény.

A rendezvény szervezésben nagyon sokat segített a nyolcadikosok osztályfőnöke, Pataki Enikő magyartanárnő, a gimnázium új igazgatónője.  Veres Kupán Emese, az osztály „Petőfije" az általa megírott színdarabról mesélt, melynek témája költözés. Emese szerint a  15 perces darab tanárparódiák és vicces jelenetek sorozata lesz.



A diákok a költözéssel kapcsolatosan is elmondták véleményüket. Az elején egyáltalán nem örültek a változásnak, de ahhoz képest hamar megszokták az épületet. Időközben osztályfőnökük is magasabb funkcióhoz jutott, amire nagyon büszkék a diákjai, mert úgy gondolják, hogy igazán megérdemelte.

A diákok több kiránduláson is részt vettek, és mint ahogy az szokott lenni, mindig történik valami humoros, amire a diákok szívesen visszaemlékeznek. Ilyen volt a budapesti osztálykirándulás is, amikor a lányok egy része eltévedt az óriási plázában, és a többieknek várniuk kellett rájuk. Közben az osztályfőnöknő hozzátette, hogy a kirándulás célja valójában a Népművészeti Múzeum meglátogatása volt. A következő osztálykirándulásra valamikor novemberben kerülne sor. A diákok és osztályfőnöknőjük Egerbe látogatnának.

Az osztály névsora: Baranyai Júlia Eszter, Blága Fruzsina Bettina, Bledea, Darabos Villő, Dobai Bernadett Miriám, Fülöp Ákos József, Gáti Júlia Angéla, Getző Botond Gellért, Gergely Andrea, Gherasim Kinga, Gönczy Tamás, Kallós B. Piroska, Kiss Noémi Mária, Korda László Máté, Kovács Kitty, Kraft Roland, Lacka Áron, Major Adrienne Evelin, Márton Krisztián Zsolt, Melega Ervin Tibor, Mezei Boldizsár Ákos, Molnár Csilla, Oszoczki Richárd, Rácz Gergő, Struczuj Szilárd, Varga Anett, Varga Helga, Vas Boglárka, Veres Kupán Emese, Veres Kupán Hunor, Veress Zsuzsanna.



A Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyolcadikos diákjai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: