2005-12-06 22:47:38• hírek • Szatmar.ro

Bemutatkozik az új mobil-szolgáltató

Új fejezet a romániai távközlésben – jelentette ki Nagy Zsolt a COSMOTE sajtótájékoztatóján.

”A mai nap újabb lépést tettünk a romániai távközlés piac versenyképességének növelése érdekében. A COSMOTE Románia most induló szolgáltatásaival azt ígéri, hogy mindenki számára hozzáférhetővé teszi a mobil telekommunikációt. Meggyőződésem, hogy ennek a versenynek a nagy győztese a lakosság lesz.” – nyilatkozta Nagy Zsolt, távközlési és információs technológiai miniszter 2005. december 6-án, a Cosmote Romania által szervezett sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a cég román piacra vonatkozó terveit.

A Howard Johnson Hotelben tartott sajtótájékoztatón részt vett a COSMOTE Group vezérigazgatója, Evangelos Martigopoulos, a COSMOTE Románia vezérigazgatója, Nikolaos Tsolas, valamint az OTE és COSMOTE Görögország elnök-vezérigazgatója, Panagis Vourloumis.

A COSMOTE Románia céljául tűzte ki, hogy versenyképes és mindenki számára hozzáférhető szolgáltatásaival új perspektívát nyújt a távközlésre.

2005 májusában a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium megtalálta a megfelelő megoldást a Cosmorom helyzetére: a részvényesek törlesztették a cég adósságait. Ennek következtében a részvények megoszlása a következőképpen alakult: a CosmOTE a részvények 70%-ának, a Romtelecom pedig 30%-ának tulajdonosa. A görög szolgáltató szeptemberben bejelentette: a következő években 450 millió euró nagyságrendű pénzügyi beruházásra kötelezi el magát, ami jelentős know-how átadással is fog társulni.

Nagy Zsolt miniszter sok sikert kívánt az új szolgáltató tevékenységéhez, ugyanakkor megköszönte a kormány és a vállalkozói szféra közösen tett erőfeszítéseit, amelyeknek sikeres eredményei elsősorban a lakosságot szolgálják.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: