2013-09-14 15:29:32• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkozik az Oprisor pincészet

Újabb neves romániai borpince termékeit kóstolhatják meg a borok szerelmesei a Consult Scolarinál.

A Consult Scolari Egyesület az idei évben számos borral kapcsolatos előadással várta már az érlelt szőlőlé szerelmeseit: volt már több alapfokú és középfokú borismereti tanfolyam, de több pincészet is bemutatta már borait a szatmári borkedvelőknek. Szatmárnémetiben járt például a ménesi Wine Princess borászat vezetője, a borkedvelők pedig maguk mehettek el Krasznabéltekre, ahol többek között a Nachbil borokkal és a hagyományok ételekkel, ismerkedtek meg.

A Wine in business klub most egy újabb pincészet bemutatásával várja a romániai borok iránt érdeklődő egyre tapasztaltabb társaságot. Szeptember 19-én 18 órától kezdődően a Consult Scolari Petei úti székhelyének Pinot Noir termében a Mehedinti megyei Oprisor pincészet boraival lehet majd közelebbi ismeretséget vagy akár barátságot kötni. A nemes italokat a pincészet képviseletében Florin Ionescu fogja bemutatni.

Az Oprisor borok felemelkedése 1995-ben vette kezdetét, amikor német befektetők borkészítésbe kezdtek - ekkor 250 hektár területet is betelepítettek szőlővel. A csütörtöki rendezvényen az érdeklődők a következő borokat ízlelhetik meg: Caloian Zinfandel, La Cetate Chardonnay, La Cetata Shiraz, Sfanta Maria, Erotikon Merlot és Smerenie.

Az előadáson részt venni szándékozók szeptember 16-ig jelentkezhetnek az imre.szakacs@consultscolari.ro e-mailcímen. A részvételi díj 50 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: