2012-06-03 10:15:15• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkozik a sárközújlaki RMDSZ polgármester jelöltje

Sárközújlakon Piricsi Arthúr személyében állított polgármester-jelöltet a helyi RMDSZ szervezet, aki helyi, 1971, június 22 - én született lakos.

Pricsi Artúr házasember, egy gyerek édesapja. Római katolikus vallású, és 2009-től egyházi tanácsos szerepet tölt be a helyi egyháznál. Az általános iskolát Sárközön, a középiskolát pedig a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban végezte, a nagyváradi Környezetvédelmi Egyetemen, élelmiszerminőség ellenőri szakon folytatta felsőfokú tanulmányait, illetve topográfusi posztlíceumi diplomát szerzett Sárközújlakon. 1996-tól RMDSZ tag, aktív tevékenységet pedig 2011 -től tölt be. 2003-tól Túrterebesen az árvízvédelmi hivatalban dolgozik.

- Milyen okok indították arra, hogy Sárközújlak polgármesteri székért induljon?

- Úgy érzem, városunknak szüksége van a fejlődésre, a tovább lépésre. Szeretnék a közösségünknek jobb életkörülményeket biztosítani, a város és a hozzá tartozó települések fejlődését előbbre vinni. Mindezt településünk érdekében, ahol felnőttem és jelen pillanatban is élek. Mivel úgy érzem, hogy a lakosság bízik bennem Sárközújlakon és a többi településen, mindenképp pozitív eredményre számítok. Tudom, hogy az emberek szeretnék, hogyha megváltozna a város arculata, ha jelentősebb fejlődési folyamat venné kezdetét, és minden támogató személytől a bíztatást kapom, hogy mellettem állnak.

Az Uniós támogatásokkal nagyobb távlatok nyílnak, nagyobb lehetőséget nyújtanak bizonyos pályázatok, amelyek jelentősen előrelendíthetik Sárközújlak és a hozzá tartozó települések fejlődését, és ezeket az adottságokat szeretném többek között kihasználni a fejlődés érdekében, természetesen többek között az RMDSZ- es tanácsosok segítségével, mert úgy gondolom, hogy ez az a szervezet, amely kellőképpen képviselni tudja a magyarság ügyeit helyileg és megyei szinten egyaránt. Sokat köszönhetnek a helyi lakosok is a Szatmár Megyei Tanácsnak, és annak révén Csehi Árpád Szabolcs elnöknek, nemzetiségre való tekintet nélkül, többek között a Gombás és az adorjáni út aszfaltozását, illetve a Sárközújlaki város stratégia kidolgozását, amelyekben nagyarányú segítséget nyújtott. Szatmár megyéért pedig az elmúlt 10 évben ő tett a legtöbbet, annak érdekében, hogy a megye elinduljon az európai színtű fejlődés útján. És amennyiben a júniusi választásokon ismét ő kerül a megyei tanács élére, valamint én a polgármesteri székbe, tudom, hogy segítségére mindig számíthat Sárközújlak és a hozzá tartozó települések lakossága.

- Melyek azok a tervek, megvalósítási programok, amelyeket Sárközújlakon és a hozzátartozó településeken szeretne elérni, amennyiben a júniusi helyhatósági választást megnyeri?

A szennyvíz és az ivóvíz hálózat bővítése, a régi vízvezetékeket, amelyek azbesztből vannak, és emiatt mérgezőek, mindenképp kicseréljük Sárközújlakon és minden településen, amely hozzátartozik: Medgyesgombáson, Adorjánba és Kissárközön. Ezt követően, a terveink között szerepel az utak leaszfaltozása, miután a szennyvízhálózat és a vízvezetékrendszer munkálatai befejeződnek. Az elektromos hálózat bővítése, az új lakótelepeken, illetve mindenhol, ahol szükséges. A sárközújlaki tömbházak külső felújítása, hőszigetelése, mert fontos dolognak tartom az energia takarékoskodást, főleg ha az a lakosok anyagi helyzetét érinti, mert a modern szigetelési eljárással jelentős hőt takaríthatnak meg, ezenkívül a felújításokkal nemcsak a tömbházak kerülnek tetszetős állapotba, hanem a városkép sokat változik ezáltal pozitív irányba.

A másik fontos szempont, amely nagy hiány Sárközújlakon, a művelődési ház, mert véleményem szerint egy mai, Uniós tagállam városában elengedhetetlen, hogy ne rendelkezzen egy olyan épülettel, amely a kulturális élet folytonosságát biztosítja, és hogy legyen egy hely, ahol a helyi fiatalok megismerhetik hagyományainkat, kultúránkat, természetesen nemzetiségre való tekintet nélkül. Szabadidőparkokat, játszótereket építünk, annak érdekében, hogy a lakosok jól érezzék magukat abban a környezetben, ahol élnek, valamint egy közillemhely építése, amely nagyon szükséges a városban.

Időszakos lakossági gyűléseket fogunk szervezni településenként, ahol a helyi lakosok elmondhatják gondjaikat, bajaikat, és azoknak hatékony megoldása a lehetőségekhez mérten, illetve a kommunikáció fejlesztése a lakosokkal, hogy kellőképpen tájékoztatva legyenek a települést érintő dolgokról, amelyben laknak. Természetesen mindezeket a találkozókat polgármesteri jelenléttel tartjuk meg.

Sok a tennivaló Sárközújlakon, Adorjánban, Medgyesgombáson, Kissárközön, és amennyiben a lakosság bizalmat szavaz nekem és az RMDSZ tanácsos-jelöltjeinek, az elkövetkező négy évben minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy olyan szintre emelkedjenek a már említett települések, hogy a lakosok méltóképpen éljenek abban a környezetben, amelyben születtek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: