2010-04-02 17:21:50• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkozik a Refi XI. B osztálya

A hét folyamán a Szatmárnémeti Református Gimnázium XI. B osztályba látogattunk, amelyben  Lovász Erzsébet, magyartanárnő diákjai egy bibliaismeret óra alatt mutatkoztak be a Szatmár.ro-nak.

Az osztályban Április 1. alkalmából néhány diák pizsamába öltözve hallgatta az órákat, és volt aki érdekes motívumokat rajzolt az arcára. A fiúk, mint általában, poénkodtak, és humoros beszólásaikkal jó hangulatot teremtettek az osztályteremben. Azonban az iskola vezetősége és tanárai sem maradtak ki az áprilisi tréfálkozásból, hiszen minden osztályba beküldték a szolgálatos tanulót, aki felolvasta a napi közleményt, amelyben az állt, hogy a tanórák nagypénteken is meg lesznek tartva. Volt aki elhitte, volt aki nem...

A diákok közül néhányan tantárgyversenyeken vesznek részt, sokan iskolakórus tagok, és van olyan aki rendszeresen sportol is. Jeremiás Ewelyn Kitty az évek során már számos tantárgyversenyen  részt vett. Szívesen jelentkezik magyar irodalom és nyelvtan olimpiára, valamint vallás vetélkedőkre is. Ewelyn tanul zongorázni, és az iskola kórusban is részt vesz. Karikás Orsolya is a magyar tantárgyversenyek kedvelője, valamint a tavalyi helyesírási versenyen második helyezést ért el. Bibliaismereti vetélkedőn többek között részt vett Gábri Evelin és  Istvánfi Imola, akik nemrég IV. helyezéssel tértek vissza az országos vetélkedőről.

Félegyházi Edina azonkívül, hogy tagja az iskola kórusnak, népdal- és zsoltáréneklő versenyeken vesz részt, Kürti Anita pedig énekversenyeken szerepel. Geszti Tímea  elmondta, hogy ő színésznőnek készül, és aktívan részt vesz hangképzésen és beszédtechnika tanfolyamon. Hét éves korába többször is fellépet a Szatmárnémeti Harag György Színházban, az elmúlt években pedig ünnepi műsorokban szerepelt. Több mint az osztály fele az iskolakórus tagja. A diákok elmondták: heti egyszer tartanak kórusgyakorlatot, és ünnepek alkalmával mindig szerveznek előadást.

A XI. B osztály diákjai nem tartoznak az aktívan sportoló diákok közé; sokan inkább hobbiból kocogni járnak, a fiúk közül pedig néhányan testépítéssel foglalkoznak. Az osztály egyetlen  aktívan sportoló diákja Kocsis Richárd, látogatásunkkor sem  volt jelen, hiszen épp egy atlétikaversenyen vett részt. Richard többször is részt vesz futóversenyeken, és szeret úszni is - mondták el osztálytársai. A diákok meséltek az eddig szervezett műsorokról, a Szalagavatóra való készülésről, valamint arról, hogy mennyire összeszokott az osztály ötödiktől.

Az osztály névsora: Amota Edina, Balogh Brigitta, Barazsu Richárd-Tamás, Bíró Kinga, Deme Kitty-Judit, Didi Anita-Imola, Fekete Norbert-Zoltán, Félegyházi Kinga, Félegyházi Edina, Gábri Evelyn-Erzsébet, Gacsályi Imre, Geszti Tímea-Eveline, Hanus Rudolf, Haidu Dorottya, Ieremiás Ewelyn-Kitty, Istvánfi Imola, Juhász Beatrix, Karikás Orsolya, Kiss Ildikó-Tünde, Kocsány Andrea, Kovács Ádám Richárd, Kovács Ervin, Kővári Blanka, Kűrti Anita, Medgyesi Gergő, Oláh Katalin, Polyák Tamás-Tibor, Vincze Anett, Vincze Gréta-Margit.



A Református Gimnázium XI.A osztálya



A tizenegyedikes fiúk



A csajok



Néhányan pizsamába öltöztek Április 1. alkalmából



Akik szívesen részt vesznek tantárgyversenyeken



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: