2010-05-24 18:44:26• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkozik a Refi VII. A osztálya

Most a Szatmárnémeti Református Gimnázium hetedikes diákjai mutatkoznak be olvasóinknak, akik többek között elmesélik, hogy milyen milyen versenyeken vettek részt, és milyen eredményeket értek el eddig.

A diákok egy rövid német dolgozat után különböző tantárgyversenyekről számoltak be a Szatmár.ro-nak. Krakkó Attila részt vett a Simonyi Helyesírás versenyen, a Kenguru matematika versenyen, valamint a Jedlik Ányos fizika versenyen is.

Buda Krisztina május 8-án részt vett a magyar református vallás vetélkedőn, amelyen az első helyet érte el, míg Őri Levente biológia versenyen, és matematikaversenyeken vett részt.  Szatmári Apor magyar olimpiász mellett, versmondóversenyen és mesemondóversenyen mutatta meg tehetségét. Apor elmondta: most készül egyik művét feladni egy irodalmi pályázatra, csak még a magyartanárnő át kell nézze az írást. Keresztessy Bencze idén is részt vett a Zrínyi Ilona matematikaversenyen, de most nem jutott tovább.

A tantárgyversenyek mellett néhány diák sportversenyeken is részt vesz az osztályból. Például Sámi Zsuzsa már négy éve lovagol a Galopp Lovas Egyesületnél, és több külföldi és országos versenyen is eredményesen szerepelt. Zsuzsa részt vett a május 22-én , Csanáloson megszervezett versenyen is. Török Kinga több országos és nemzetközi karate versenyen vett részt, ahol harmadik helyezettet ért el, kisebb versenyeken pedig már jobb helyezést is kapott. Szatmári Apor már évek óta édesapjától tanul íjászkodni. Ez a sport a családban nagy hagyománnyá vált, mivel nem csak ő, hanem testvérei is versenyszinten űzik. Apor eddig két versenyen vett részt, és az egyik versenyen első helyezést ért el. Emellett Apor karatézik is, de mindezt nem az önvédelem miatt csinálja, hanem egyszerűen úgy érzi, hogy megnyugtatja ez a sport. Miklóssi Dalma tavaly nyáron úszóversenyen vett részt, ahol második helyezett lett, Bartók Alpár pedig vívóversenyen vett részt Konstancán. Őri Levente korábban focizott az Olimpiánál, mostanában pedig vívni jár. Többen gokartversenyeken is részt vesznek az osztályból.


A tantárgyversenyek mellet néhányan sportolni is szeretnek
A tantárgyversenyek mellet néhányan sportolni is szeretnek


A sport és a tantárgyversenyek mellett az osztály nagy része szívesen játszik egy-egy hangszeren, és tizenkét diák tagja az iskola kórusának. Moroz Tamás mandolinon játszik, míg Szatmári Apor és Bartók Alpár hét éve zongoráznak. Sámi Zsuzsa a sport mellett, egy éve kezdett el zongorázni.

Az osztályfelelős, Alt Brigitta elmesélte, hogy tavaly Sárkányvölgybe kirándult az osztály.  Az egy napos kirándulás alatt meglátogatták a botanikus kertet is, és össyességében egy nagyon tartalmas kirándulásban volt részük. A diákok az osztályfőnöknővel, Gáll Judit matematika-tanárnővel idén is szerveznek egy két napos kirándulást Borsára. Az osztály többek szerint „kissé zajos", és a diákok ritkán vannak egy hullámhosszon, de Őri Levente szerint mindez a nagy létszámnak is köszönhető. A diákok szívesen emlékeztek vissza április elsejére, amikor azonkívül, hogy pizsamában ültek a padokban, fizika óra előtt befalazták az ajtót újságpapírral. A fizikatanár aznap igen nehezen jutott be az osztályterembe...

Az osztály névsora: Ács Bettina, Alt Brigitta, Bartók Alpár, Bocsó Anita, Borbély Dóra, Bota Krisztina Kinga, Csata Krisztina, Csűri Renáta, Gál Diána, Hajdú Gyula, Horváth Adrienn, Jeney Szabina, Keresztessy Bence, Krakkó Attila, Kubinyi Regina-Alexandra, Kürti Orsolya, Lénárd Andrea, Mali Tamás, Miklóssi Dalma, Miklóssi Ádám, Moroz Tamás, Nagy Edina, Nagy Bettina-Henrietta, Őri Levente, Pándi Károly-Arnold, Sámi Zsuzsa, Székely Csaba, Szabó András-Mártin, Szatmári Apor, Török Kinga, Vida Szebasztián.


A Református Gimházium VII. A osztálya
A Református Gimházium VII. A osztálya


Akik tantárgyversenyeken vesznek részt
Akik tantárgyversenyeken vesznek részt


A kórus tagok és a hangszerek kedvelői
A kórus tagok és a hangszerek kedvelői


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: