2012-03-07 09:01:27• hírek • Kocsis Zoltán

Bemutatkozik a Lodgy a Genfi Autókiállításon

Nők Napján, március 8-án nyitja kapuit a 82. Genfi Autókiállítás, ekkor mutatkozik majd be a Dacia új modellje, a Lodgy. A kiállítás hivatalos honlapján viszont már megjelentek az első fényképek a román gyár első egyterűjéről.

„A Renault román leány(vállalat)a szeretné meghódítani az egyterűek piacát is". Ezzel mondattal kezdi leírását az autószalon hivatalos honlapja a Lodgyról. Az oldal megjegyzi, hogy az új modell hossza 4,5 méter és 1,5 literes dízel valamint 1,6 literes benzinmeghajtású motorok közül lehet majd választani. A leírás szerint az autó vonalvezetése kissé éles, kockaszerű, ennek köszönhetően viszont nagyobb hely van a fejek, a lábak valamint a csomagok számára. Említést tesz arról, hogy, akárcsak a Dacia többi modellje esetében, a Lodgy-ra is három év illetve 100.000 kilométer garanciát vállal a gyártó.

A honlap elmagyarázza, hogy a Lodgy név az angol lodge főnévből származik, ami házikót jelent: ezzel a gyártó a „nagyvonalú térviszonyokat" akarta érzékeltetni, áll a leírásban. A szerző szerint a Lodgy főbb riválisai a Citroën C4 Picasso, a Mazda 5, a Peugeot 5008, a Renault Grand Scénic, a Toyota Verso és a VW Tou­ran lesznek.

fotó: www.salon-auto.ch

A Lodgy-t nem a Dacia mioveni gyárában, hanem a marokkói Tangerbe gyártják majd. Az új modell néhány olyan újdonsággal is jelentkezik, ami premiernek számít a márka történelmében, írja a ProSport napilap. Ilyen a rádióval, USB-bemenettel, Bleutooth-al és egy 18 centiméter széles érintőképernyővel ellátott navigációs rendszer, a sebesség limitáló, a parkolást segítő rendszer vagy a fűthető első üléseket. Mindezt persze némi plusz pénzért.

A legolcsóbb Lodgy 9.500, a legdrágább pedig 14.700 euróba kerül, a romániai piacon pedig a Genfi Autókiállítással egy időben jelenik meg.

fotó: www.salon-auto.ch

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: