2018-04-20 12:05:37• hírek • Oszkó Viktória

Bemutatkozik a Korall Klinika új bőrgyógyász szakorvosa

Dr. Varga Katalin bőrgyógyász szakorvos május 2-től rendel a Korall Klinikán. Szakértelemmel, türelemmel és nyitottsággal vár minden gyógyulni vágyót az egészen kicsiktől az egészen nagyokig.

„Szilágysomlyói vagyok, ott is nevelkedtem. 2007-ben kezdtem el az orvosit Marosvásárhelyen, 2013-ban végeztem, majd ott maradtam négy évre rezidensnek. Ott tanultam ki a szakmát, tavaly novemberben szakvizsgáztam, és idén május 2-től kezdek el dolgozni a Korall Klinikán” – mondta a doktornő.


Szatmárnémetit azért választotta, mert az egyetemen több évfolyamtársa is városunkból érkezett Vásárhelyre tanulni, és csak jókat hallott róla. Úgy érzi, Szatmárnémeti egy fejlődő város, ahol érdemes lehet letelepedni és dolgozni. A Korall Klinikát szintén a barátok ajánlották, ezért döntött úgy, hogy felkeresi őket.


A doktornőnek az egyetem elvégzése után el kellett gondolkodnia, merre tovább, és azon kapta magát, hogy egyre többször érzi úgy, a bőrgyógyászat az, ami a legközelebb áll hozzá.


Amit szeret benne, az az, hogy minden korosztályt érinthet, hiszen a legkisebbektől a legidősebbekig mindenkinek vannak bőrgyógyászati panaszai, a megbetegedések és a tünetek ráadásul nagyon sokfélék, és a sebészeti beavatkozás lehetőségét is fenntartják. Elmondása szerint ugyanis a betegeknek is fontos, hogy ha van valami a testükön, akkor azt patológiától függően el lehessen távolítani.


A kisgyermekek ellátása különösen szívügye a doktornőnek, hiszen ő maga is egy közel két éves kislány édesanyja. Pontosan tudja, milyen riadalmat tud okozni az első néhány hónap a friss szülőknek, legyen szó pelenkázásról, fürdetésről vagy éppen bőrkiütésekről. A gyerekek bőre jóval érzékenyebb mint a felnőtteké, még nem alakult ki a megfelelő ellenállóképessége, ezért fokozott odafigyelést érdemel.


A Korall Klinika új bőrgyógyász szakorvosa május 2-től hétfőn szerdán és pénteken délután, kedden és csütörtökön pedig délelőtt áll majd a betegek rendelkezésére. Dr. Trip Dóra, a klinika másik szakorvosa ugyanezeken a napokon dolgozik, csak épp váltásban: amikor Katalin délelőttös, ő délutános és fordítva.


Ez azért is hasznos, mert teljes lefedettséget és elérhetőséget biztosít minden munkanapon a betegek számára, mivel közeleg a nyár, a meleg idővel együtt pedig nő a leégések, a bőrkipirosodások száma, illetve a kullancsok is egyre nagyobb számban fordulnak elő a zöld területeken.


A doktornő tanácsa az, hogy ha bármilyen furcsa dolgot, kiütést is tapasztalunk magunkon, nem érdemes otthon kenegetni és kezelgetni, mert sokszor nem a megfelelő megoldást választjuk a tünetek enyhítésére. Ha véletlenül nem válna be a házi praktikánk, mire szakemberhez fordulunk, sokszor már nehezebb megállapítani, mi is volt a probléma valódi forrása és kiváltója.


Ha Ön is úgy érzi, tanácsadásra szorulna, esetleg kezeletlen problémájával már régen szeretne felkeresni egy szakembert, de eddig nem volt mersze valamiért, bátran és bizalommal forduljon dr. Varga Katalinhoz május 2-tól a Korall Klinikán.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: