2010-04-17 12:44:45• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkozik a "Kölcsey" VI.A osztálya

Osztálybemutató rovatunkban most a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium VI. A osztályos diákjai mutatkoznak be.

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium VI. A osztályos diákjai egy angolóra keretén belül mutatkoztak be a Szatmár.ro-nak. A hatodikos diákok kifejezetten örültek a lehetőségnek, hiszen számos szép eredményt értek el eddig, és továbbra is aktívan készülnek különböző versenyekre. A diákok nem csak egyénileg, hanem csoportosan is részt vesznek különböző tevékenységeken, rendezvényeken.

Talán a sport a legnagyobb erőssége az osztálynak, mivel szinte minden diák végez valamilyen sporttevékenységet. Petrusca Edina elmondta, hogy a lányok közül sokan benne vannak a Kölcsey kosárlabdacsapatában, és már sok meccsen jűtszottak. Pintea Patrik az osztály futballcsapatáról mondott el néhány szót. Nemrég a Refi hatodikosai ellen játszottak, és az eredmény 4-4 volt. A meccset Ripszki Dávid szervezte, és elmondta, hogy jövőhétvégén sor kerül egy újabb megmérettetésre is.

Pintea Patrik az iskolán kívül is futballozik, az Olimpiánál. Vincze Tamás a foci mellett kosarazik is és néptáncoktatáson vesz részt az iskolában. Sándor Balázs két hónapja kezdett el karatézni, és elmondta, hogy nagyon tetszik neki ez a harcművészet. Sipos Orsolya a Galopp Lovas Egyesületnél lovagol és lovastornázik. Több versenyen is részt vett, és nemrég egy ezüstérmet is szerzett.  Az osztályból sokan részt vesznek az iskolában zajló néptáncoktatáson: többek között Tatár Beatrix, Juhász Zita és Petrusca Edina is.


A VI.A osztály tanulói és az osztályfőnöknő Porcsik Annamária
A VI.A osztály tanulói és az osztályfőnöknő Porcsik Annamária


A sport mellett az osztályból két diák hangszeren is játszik. Görbe Edina hat éve zongorázni tanul, és előadásokon is szerepelt a Művészeti Iskolában. Edina két éve furulyázik, és nemrég tanul gitározni édesanyjától. Muncsán Tamás szintén nemrég kezdett el gitározni. Petrusca Edina nagyon szépen énekel, ezért részt vett az iskola tehetségkutató versenyén, amelynek több szakaszán is továbbjutott. A harmadik szakaszon Zalatnay Sarolta „Nem vagyok én apáca" című dalát énekelte el. Fehér Ádám is jelentekzett a tehetségkutató versenyre, és ezenkívül számos szavalóversenyen és mesemondóversenyen is sikeresen vett részt. Ádám benne van az iskola színjátszó csoportjába és ott volt a Vörösmarty Versmondó Versenyen is, amelyet a Mircea Eliade Iskolában szerveznek meg. Az osztályból tizennégy diák vett részt a Költészet Napja tiszteletére megszervezett műsoron, amelyen több száz diák együtt mondott verset.

A tehetséges diákok különböző tantárgyversenyeken is szívesen részt vesznek: Görbe Helga a vallás olimpiászon második helyezést ért el, és részt vett helyesírási versenyen és magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen is. Nagy Kasza Andrea vallásverseny mellett, matematika tantárgyversenyeken és rajzversenyen is részt vett. Nagy Balázs informatika versenyen, Fehér Vanda pedig az országos Magyar Olimpiászon vett részt. A diákok között nagyon népszerűek a rajzversenyek: többek között Mihály Salome, Gál Vivien és Tatár Beatrix is ind.ult már ilyen versenyen Juhász Zita a Jedlik Ányos Fizikaversenyen vett részt, Edina pedig vallásversenyen tavaly első helyezést ért el. Gál Vivien a rajzversenyeken kívül szívesen részt vesz matematika versenyeken és helyesírás versenyen is.

A diákok beszámoltak honlapunknak néhány közös élményről is. A tavalyi „Picuravatóra" a VI.A osztály egy különleges műsorral készült. Egy monológot alkottak, amelyet Muncsán Tamás, Fehér Ádám, Görbe Helga és Juhász Zita közösen adtak elő. Egy karácsonyi műsor keretén belül az egész osztály „A gyufaárus kislány"-t adták elő. A diákok elmesélték, hogy az előadásban a diákokon kívül az osztályfőnöknő, Porcsik Annamária és férje is részt vett.  Az osztály májusban megszervezi első közös kirándulását: a Nyíregyházi Állatparkba látogatnak el.

Porcsik Annamária, angoltanárnő elmondta, hogy az osztálya rendkívül összetartó és vidám. A diákok sokszor megnevettetik tanáraikat humoros történeteikkel.

Az osztály névsora: Boros Andrea, Fehér Ádám, Fehér Vanda, Gál Vivien Brigitta, Gall Barbara, Görbe Helga, Juhász Zita, Mihály Salome, Muncsán Tamás, Munkácsi Benjámin, Musta Patrik, Nagy Balázs, Nagy Zoltán, Nagy Kasza Andrea, Petrusca Edina, Pintea Patrik, Pop David, Ripszki Dávid, Rózsa István, Sándor Balázs, Sipos Orsolya, Sipos Tamás, Székely Boglárka, Szent-Iványi Edina, Szilveszter Emese, Tatár Beatrix, Vincze Tamás, Vitéz Márk. Osztályfőnök: Polacsek Annamária, angol tanárnő.


A hatodikos lányok
A hatodikos lányok


A futball kedvelő fiúk
A foci kedvelő fiúk


Szünetben
Szünetben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: