2012-04-27 14:46:43• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkozik a Kölcsey IX.B osztálya

Ványi Emese matematika tanárnő osztálya, a IX. B diákjai mutatkoztak be olvasóinknak. Megtudtuk: az elmúlt félévben számos diák eredményesen vett részt a különféle tantárgyversenyeken.

A 29 létszámú osztályban sok olyan tanuló akad, aki a tanórákra való felkészülés mellett tantárgyversenyekre is készül. A legtöbb versenyen Heidenhoffer Erhard vett részt. Elmondása szerint szép eredményeket ért el matematika, fizikai és kémia tantárgyversenyeken, de a reál tantárgyak mellett érdeklődést mutat az angol nyelv, illetve a magyar neylv és irodalom iránt is. Bejutott az Implom József Helyesírási Vetélkedő országos döntőjébe, és angol olimpiászon is megmutatta ügyességét. Erhardnak a tanulás mellett jut ideje a szórakozásra is, szívesen tölti szabadidejét osztálytársaival.

Lázár János egy matematika versenyen képviselte az iskolát, a nemzetközi szakaszon, Nagy Valter szintén matek versenyen vett részt, Horváth Lóránd pedig az informatika tantárgyverseny és az angol olimpiászokon ért el szép eredményeket.

A kilencedikes lányok még kevésbé kapcsolódnak be a tantárgyversenyekbe, de azért akad egy-egy kivétel. Nagy Brigitta és Suta Evelyn például magyar olimpiászon és fizika versenyen vett részt az elmúlt félévben. A fiúk közül néhány a sportban is jeleskednek. Akkermann Roland, Fehér Benjámin és Lucaci Szilárd egy városi kézilabda vetélkedőn szerzett harmadik helyet.

A IX. B-sek szerint, már a gólyahétvége is nagyszerű alkalom volt arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, de így fél év elteltével úgy érzik egyre jobb csapatot alkotnak. Szeretik a kölcseys diákok és tanárok által szervezett rendezvényeket és szívesen kapcsolódnak be a különféle kezdeményezésekbe.

Az osztály névsora: Akkerman Roland, Budai Bernadett, Ceglédi Noémi, Debreczeni Dóra, Farkas Norbert, Fehér Benjámin, Gál Máté, Gál Barbara, Heidenhoffer Erhard, Horváth Lóránd, Kallós Eduárd, Kiss Milán, Kocsis Erhárd, Lazar Ioan Stefan, Lucaci Szilárd, Maroscsák Ádám, Mészáros István, Mocan Cristian, Nagy Valter, Nagy Brigitta, Oláh Ádám, Ritli Roland, Schnebli Zoltán, Sütő Evelyne, Székely Tamás, Székely Gergő, Tebécs Artúr Arnold, Varga Anett Dóra, Varga Jennifer Tiffany.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: