2012-11-14 15:58:23• hírek • Szatmár.ro

Márton nap Szatmárudvariban

Maskulik Csaba szenátor- és Szász Piroska képviselőjelölt a Szatmárudvari Általános Iskola Márton napi ünnepségének díszvendégei voltak.

A Szatmárudvari Általános Iskola magyar tagozatos tanulói immár második alkalommal rendezték meg a Márton-napi lámpásfelvonulásukat kedden. A rendezvény szervezői Illés Timea, Ember Ágnes és Mekker Erika tanítónők voltak, akik ezúttal is színvonalas rendezvénnyel gazdagították a szatmárudvari közösség mindennapjait.

Az iskola diákjai szép számmal jelentek meg e rendezvényen, ahol először egy ismertetőt tekinthettek meg Szent Márton püspök életéről, a Márton-naphoz fűződő népi hiedelmekről és szokásokról. Ezután minden gyermek elkészíthette saját lámpását amivel aztán levonultak az iskolaudvarra. Itt hatalmas tábortűz, meleg tea és zsíros kenyér várta őket, amit a helyi RMDSZ tanács tagjai késztettek számukra.

A rendezvényen díszvendégei Maskulik Csaba szenátor- és Szász Piroska képviselőjelöltek voltak. A rendezvényen Maskulik a Szövetség üzenetét vitte el a Szatmárudvarihoz, külön kiemelve, hogy az elmúlt három hétben ez a második iskolai rendezvény ezen a településen. Példamutató, ahogy az itteni magyar pedagógusok foglalkoznak a közösséggel, ennek hírét más településekre is elviszem - fogalmazott a szenátorjelölt.

Szász Piroska képviselőjelölt, Szatmár megyei főtanfelügyelő-helyettes kiemelte, hogy helyi szinten nagyon jó pedagógusgárda van Szatmárudvariban. Ügyes, felkészült gyerekeket küldenek a megyeszékhelyi líceumokba, és ezekhez az eredményekhez külön gratulált.

A rendezvény egy libafuttató versenyt is rendeztek, amelynek nyertesei jutalomban részesültek. A gyerekek nagyon jól érezték magukat ez egész tevékenység alatt, a szervezőket a díszvendégek biztatták, hogy folytassák az ilyen és ehhez hasonló tevékenységek  további rendezését.

Szász Piroska és Maskulik Csaba Szatmárudvariban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: