2012-11-20 16:38:42• hírek • Szatmár.ro

Bemutatjuk az RMDSZ jelöltjeit

Balogh Sándor a 3-as számú képviselői körzetben indul mandátumért.

1975. január 29-én születtem Tasnádon, szüleim elsőszülött gyermekeként. Tasnád, nemcsak szüleim és nagyszüleim otthona, hanem az enyém is volt, míg családot nem alapítottam. A "hepe-hupás vén Szilágy" dombjainak lábánál töltöttem gyermekkoromat, mindig is szeretve a természetet és a szabadságot. Szüleimtől megtanultam mit jelent a család értéke, számunkra ma is elsőrendű a családi kapcsolatok ápolása. Édesanyám az egészségügyben dolgozott, édesapám raktárnok volt több évtizeden át az ákosi és tasnádi terményátvevő vállalatnál. Felhőtlen gyermekkoromat a nálamnál két évvel kisebb húgommal osztottam meg.

Elemi és általános iskoláimat Tasnádon végeztem, majd 14 évesen engedve a bennem levő természetszeretet vágyának a Szatmári Erdészeti és Faipari Középiskolába iratkoztam, és nyertem felvételt. Középiskolás éveim alatt méginkább megerősödött bennem az érzés, hogy jól választottam és erdészmérnök leszek! Hétvégenként, itthon nem feledkeztem el arról a csapatról, amelynek gyermekkorom óta tagja voltam, ami meghatározta és formálta gyermek- és ifjúkoromat, sőt felnőtt kapcsolataimat is, ez pedig a tasnádi ifi csapat volt. Azért találtam ezt a közösséget jónak, mert mindenkinek meg volt a helye és feladata, akár fociztunk, műsorokat, ifjúsági táborokat szerveztünk, vagy épp kirándultunk. Egyek voltunk, közösséggé formált.

1993-ban a Brassói Erdészeti és Fakitermelési Egyetem diákja lettem, ahol az egyetemi magyar (BMDSZ) és román diákszervezet aktív tagja voltam. Mindenhol jó, de legjobb Szatmáron... kicsit lokálpatrióta érzéssel hazajöttem, eleinte mérnökként kamatoztattam egyetemi tudásomat, és végeztem azt a munkát, amire hivatva éreztem magam: erdővédelem, természetvédelem, erdővisszaszolgáltatás, vadgazdálkodás stb.

Lassan, magyar értelmiségiként, kitárult előttem a politika kapuja, 1999-ben a tasnádi RMDSZ tagja lettem majd választmányi tag. Magyarként kissé csodabogárnak éreztem magam az erdészet világában, de épp ez adott lehetőséget arra, hogy ne megalkudjak, hanem közös hangot találjak abban a csapatban, amelyben én magyar vagyok, úgy hiszem sikerült! Szakmailag az erdészetnek nincs olyan ága, akár gazdasági közigazgatási téren, amit ne ismernék, és ne felügyeltem volna.

A 90-es évek végétől nemcsak a politika és a közért való munka határozta meg napjaimat, hanem a magánéletemben is változás állt be, 2003-ban családot alapítottam, hat év udvarlás után feleségül vettem, Enikőt. Ezután az életünk méginkább a közösség előtt folyt, hisz már 9 éve tapasztalom, hogy a parókia falai üvegből vannak. Ezek az évek hozzásegítettek ahhoz, hogy méginkább megtanuljak emberekkel bánni, látni szükségeiket, harcaikat. Kismajtényban 2006-ban újraszerveztük az RMDSZ-t, egyre több taggal bővülve mindmáig, eljutva oda, hogy 2012-ben a magyarságnak polgármesterjelöltje lett.

2006-ban apa lettem, ami nemcsak boldogsággal és reménnyel tölt el, de felelősséggel is. Tartozunk fiainknak, az utánunk következő nemzedéknek egy jobb Szatmárral, szebb környezettel, erős identitástudattal, példamutatással.

2010 március 15-én a romániai erdőgazdálkodásban történelmet írtunk, hisz kinevezést kaptam Bukarestbe az Országos Erdészeti Hivatal aligazgatói tisztségébe. Azóta látom, hogy a szavak és az öltönyös megjelenés még semmit sem ér, ott kell lennünk, ahol a törvényeket hozzák és döntenek a mi, és gyermekeink jövője fölött. Bukaresti tartózkodásom alatt Szatmár megye mindennemű rám bizott problémáján igyekeztem segíteni. Számomra, bárhol legyek és bármilyen tisztségem legyen, a mérce az Isten igéje, ami megtanított tisztán szólni, felelőtlenül nem ígérgetni és embernek lenni a másik emberrel szemben, de küzdeni is és alázattal hordozni mind a kudarcokat, mind a sikereket.

Balogh SándorSZEMÉLYES ADATOK
Születési adatok: Tasnád, 1975. január 29.
Állampolgárság: román
Nemzetiség: magyar
Családi állapot: nős, egy gyermek édesapja

MUNKAHELYI TAPASZTALAT
2012 - értékesítési-osztályvezető, Szatmár Megyei Erdészeti Hivatal, Szatmárnémeti
2010 - 2012 aligazgató, Országos Erdészeti Hivatal, Bukarest
2005 - 2010 értékesítési- és közbeszerzési-osztályvezető, Szatmár Megyei Erdészeti Hivatal, Szatmárnémeti
2001 - 2005 erdőgazdálkodásért felelős osztályvezető, Tasnádi Erdészeti Hivatal, Tasnád
1999 - 2001 főmérnök, Tasnádi Erdézeti Hivatal, Tasnád
1998 - 1999 kerületvezető, Tasnádi Erdészeti Hivatal, Tasnád

TANULMÁNYOK
1989 - 1993: Erdészeti Iskolaközpont, Szatmárnémeti - érettségi
1993 - 1998: Erdészeti és Fakitermelési Egyetem, Brassó - egyetemi diploma
2006 - Minőségmenedzser és belső ellenőr szakvizsga, Bukarest
2007 - Közbeszerzési felelős, Bukarest
2007 - Talajjavítási és kivitelezési szakképzés, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, Bukarest
2011 - Talajjavítási tervezői és kivitelezői szakképzés, Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium, Bukarest

POLITIKAI TEVÉKENYSÉG
2012 - től: községi tanácsos, Majtény község
2009 - 2012: elnök, Majtény község RMDSZ elnöke
2009 - 2012: tag, Megyei Képviselők Tanácsa
2008 - 2009: elnök, Kismajtényi RMDSZ Szervezet
1998 - 2008: tag, Tasnádi RMDSZ Szervezet

NYELVISMERET
Magyar - anyanyelv
Román - felsőfok
Angol - középfokú

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: